Krampe kan være et av de første tegnene på at du muligens trenger mer magnesium. Da gjelder det å ta det jevnlig og ikke som “skippertak” i perioder, sier kostholdsveileder Vegard Holum.

Magnesium er viktig for flere energifunksjoner i kroppen, blant annet å hjelpe til å transportere kalsium. Ved for lite magnesium vil kalsium hope seg opp i kroppens små åreganger og resultere i forkalkning. Vegard mener at det kunne vært unngått mange dødsfall, ved hjerte og karsykdommer, hvis folk hadde fått i seg nok magnesium. Han forteller til TV-Helse at magnesiummangel er et stort problem i den vestlige verden i dag, og en av årsakene er mindre næringsrik mat i dagens kosthold. Mangesium finnes i klorofyll i blant annet plantekost og nøtter.

LES OGSÅ: Magnesiumtilskudd, den naturlige lykkepille?

Ta rett prøve for å se om du har mangesiummangel

Vitmain B6 spiller også en viktig rolle for opptak av magnesium i kroppen, siden dette er en slags “portåpner” for at magnesium kommer inn i cellene. ‒ Fordi magnesium har forskjellige verdier i serum og i celler er det viktig å ta riktig blodprøve enten hos fastlege eller privatklinikk, forteller Holum. Fastlegen tar som regel bare serumprøver, forteller han videre. Disse prøvene sier ikke noe om magnesiumnivåene inni selve cellene. Har du ikke nok B6 vil du heller ikke kunne ta opp magnesium effektivt.

Holum forteller selv om effekten han merker ved å ta magnesium jevnlig. ‒ Muskler blir mykere og kramper forsvinner samtidig som nattesøvnen blir bedre, sier han.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.