I 4-års alderen ble et av barna til firebarnsmoren Inger diagnostisert med autisme. Takket være kostholdsendringer har gutten en fremtid som bidragsyter i samfunnet istedenfor å være institusjonalisert.

 

– Barnehabiliteringen, PPT og fastlegen hadde lite eller ingenting å tilby for å bedre hans situasjon, forteller Inger til TV-Helse. Med den negative utvikling sønnen viste fra 4-5 årsalderen, ville han med stor sannsynlighet vært på institusjon i en alder av 7-8 år med 2-1 i helsebemanning. Gutten var utagerende, manglet språk, var i sin egen verden, rømte så snart muligheten bød seg. Familien var fortvilet, men ønsket ikke å sette han på medikamentell behandling. De søkte hjelp hos NPIF (Norsk proteinintoleranseforening) som anbefalte kostholdsendringer. I tillegg fikk han ekstra tilskudd av vitaminer. Gutten viste raskt dramatiske forbedringer etter kostholdsendringene. – Du tror det ikke før du opplever det selv. Han begynte å våkne til live, sier Inger.

I sin søken etter riktig behandling for sønnen sin, endte Inger opp med å bytte fastlege for sine barn til Dr. Geir Flatabø. – Det Dr. Flatabø står for har bidratt sterkt til at vår sønn gikk ut av 10. trinn med karakterer i de fleste fag. Vi anser også at han vil bli helt eller delvis bidragsyter til samfunnet og er på god vei til å få sertifikatet, forteller hun. Ved å inndra Dr. Flatabøs legelisens har Helsetilsynet, langt på vei fratatt sønnen vår muligheten for den type oppfølging som har vært svært positivt for hans helse, utvikling og livskvalitet.

 

– SE OGSÅ: Ingen tvil om at kosthold påvirker hjernen

 

Inger mener det er vanskelig å finne de rette støttespillerne for å få hjelp til sønnens problematikk og syntes det er skremmende hvordan de har blitt møtt av helsevesenet. Det har vært lite imøtekommenhet og nysgjerrighet å spore vedrørende behandlingen sønnen har fått. – Alle våre barn har hatt Dr. Flatabø som fastlege på grunn av hans spesialistkompetanse på våre barns helsemessige utfordringer. Nå er denne muligheten tatt fra oss, avslutter hun.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.