Elvenhøy Gartneri forteller i denne episoden av “Urter & Planter” at koriander, som basilikum, er en av nordmenns favoritter.

 

SE FORRIGE EPISODE: Basilikum, en helårsfavoritt blant nordmenn

 

Lege og urte-entusiast Geir Flatabø er sammen med ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen og tar en snartur innom koriander, som sammen med basilikum blant annet er forbundet med djevelen på grunn av dens sterke lukt. Mye kan kanskje tyde på at vår appetitt for asiatisk mat har blitt større med årene? Mange bruker idag koriander til asiatiske matretter og passer godt til sterkt krydrede retter, kylling og svinekjøtt.

Bruken av koriander sies å kunne spores tilbake 3000 år som både krydder og medisin og er blant annet kjent brukt  ved fordøyelsesproblemer.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.