For 8 år siden startet Kevin-Andre Hansen Svenske som daglig leder på Life Helsekost på Olsrød Park i Tønsberg. Hans lidenskap for sunn og ren mat bidro til at han i tillegg startet opp Vestfold Kolonial som et utvidet tilbud til sine kunder.

 

 

 

Rødbetene slår sportsproduktene

Man finner en hel del i den lille kolonialen, til og med økologiske tamponger. Det er nok heller de ymse melsortene, som Kevin sier,  som det går mest av i butikken. Røbeter går også så det suser, forteller han. Ved siden av kolonialen ligger et treningssenter. Han har mange kunder derfra som velger rødbetpulver fremfor andre syntetiske sportsprodukter. Kevin satser også stort på fisk siden han hele livet har hatt god tilgang på matfatet fra sjøen.

 

SE OGSÅ: Ur-moderne på Grünerløkka

 

Mer kunnskap og fornuftige priser

Det har dukket opp et bredere  tilbud for dem som ønsker ren og næringsrik mat. Økologiske kolonialer og andre småbutikker får sin plass i flere folks hverdag. Han merker likevel at å nå frem med både kunnskap og tilgang på gode råvarer kan være en utfordring. Folk er ikke er vant til å tilberede mat fra bunnen av med råvarer, og ønsker heller å kjøpe ferdig fermenterte grønnsaker. Folk opplever disse produktene som dyre og går heller i butikkkjedene for å handle noe annet. – Det blir dyrere når det er to damer i Stavanger som sitter å lager dette her, sier Kevin. Han mener at alle småskalaprodusenter og utsalgsteder vil dra fordel av å samarbeide for å få til gode og rene produkter til folket. Fremover har Kevin planer om å tilby blant kjøttkraft fra  rein til en mer fornuftig pris.

 

Vi trenger flere ildsjeler som Kevin for å sette søkelyset på hvordan vi kan få renere og tryggere mat tilgjengelig for deg. Det er slike personer som driver fremgang og endringen som trengs for en sunnere og renere matvei. Derfor syntes vi i TV-helse.no at det er viktig å spre slik informasjon og kunnskap.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.