Det sier biolog dr.philos. Iver Mysterud i intervjuet med Tv-Helse. Han har nylig kommet ut med en banebrytende bok «Håp ved demens og Alzheimer sykdom – hva alle bør vite». Den gir viktig innsikt om både årsaker til og hensiktsmessige tiltak mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom.

(Saken forsetter under videoen.)

 

 – Folk flest hører sjelden om de virkelige gjennombruddene i forståelsen av Alzheimers sykdom, forteller Mysterud. – De store gjennombruddene handler nemlig ikke om medikamenter, men om faktorer i miljøet, livsstilen og kostholdet som årsaker til eller bidrar til sykdomsutvikling. Aluminium og kvikksølv er blant de faktorene som kan være årsaker. Infeksjoner, virus, bakterier og sopp er andre. Mange av disse – som kostholdet – er det mulig – ofte enkelt – å gjøre noe med.

 Det bannes for lite i den medisinske kjerka, sier Mysterud, som mener folk får falske forventninger om medikamentell løsning på demensproblemet gjennom media. Kokosfett er et forebyggende tiltak og burde foreskrives på blå resept, ikke kolesterolsenkende medikamenter (statiner) mener han, og sier videre at statiner antagelig er en medvirkende årsak til alzheimer-epidemien.

Boken Håp ved demens Demens og Alzheimer sykdomMyndighetene sitter fast i synet på dette med årsaker til hjerte- og karsykdom og ser på mettet fett som en årsak til dette og til høyt kolesterol. Mysterud er av en annen oppfatning og mener vi trenger et balansert inntak av fettsyrer, hvor mettet fett er en viktig del.

 – Det er ingen grunn til å være redd for kokosfett.  Spesielt personer med Alzheimer sykdom har alt å vinne på det, sier Mysterud.

Bekymret for demens? Iver Mysterud holder foredrag om hvordan forebygge Alzheimer og demens på Røa 2. desember og Oppsal 4. desember. Mer informasjon her.

Boken kan du kjøpe her

 

 

2 KOMMENTARER

    • JA!! Jeg er helt enig med E. Kjørstad.
      Hvorfor skal dere spille den irriterende musikken i bakgrunn?
      Jeg klarer heller ikke å høre på dette med den forbaskede musikken i bakgrunn her!! 🙁

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.