Den amerikanske legen Nick Zyrowski avkrefter, i videoen under, myten om at kokosolje er farlig.

Nylig har en Harvard-forsker uttalt at kokosolje er ren gift og at du bør unngå det fordi det kommer til å ødelegge helsen din. Dette begrunnes i den høye andelen av mettet fett. Kokosolje inneholder omtrent 65% mettet fett.

Her hjemme har vi sett at programmer som Forbrukerinspektørene på NRK 3.okt i år fremstiller kokosolje som usunt fordi det viste en svak økning i totalkolesterolet og LDL hos reporteren. Det som imidlertid ikke nevnes i programmet er at blodprøvene viser viktige positive endringer i blant annet det gode kolesterolet (HDL-kolesterolet) som øker med dobbelt så mye som LDL. Ved å unnlate å nevne de positive endringene blir vi forledet til å tro at kokosolje ikke er bra for helsen. 

Zyrowski nevner flere eksempler på hvordan funn i studier på kokosolje fremstilles på en måte som får det til virke ugunstig for helsen.

I videoen under går Zyrowski gjennom blant annet
• Historie
• Hva er kokosolje, hva består det av?
• Forskning på kokosolje

Studier av befolkningsstammer fra blant annet Grønland, Afrika og New Zealand viser at på grunn av høy andel mettet fett i kosten har de svært liten forekomst av hjerte- og karsykdommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.