Kjemoterapi sprer kreftvekst viser ny studie ved Albert Einstein College of Medecine

KJEMOTERAPI – En studie publisert 5. juli 2017 i den vitenskapelige journalen Science Translational Medicine viser att kjemoterapi, tross at den kan få kreftsvulster til å krympe, samtidig som den sprer nye svulster i kroppen.

Forskerne ved Albert Einstein College of Medicine fant ut at kjemoterapi gav en sterk økning av kreftceller i kroppen. Studien ble utført på mus.

 

Studien som har tittel: ”Neoadjuvant chemotherapy induces breast cancer metastasis through a TMEM-mediated mechanism”  viser at flere ulike typer kjemoterapi kan øke forekomsten av såkalte THEM-komplex og kreftceller i blodet

 

John S. CondeelisGeorge S. Karagiannis og Maja H. Oktay studerte brystkreft-tilfeller, men har planer om å forske videre på om kjemoterapi sprer kreftceller til andre vev og organer.

 

– SE OGSÅ: Finnes det en link mellom brystkreft og rotfylling?

 

Tekst: Torbjörn Sassersson – Oversettelse: Arnt-Olav Enger

 

Kilder:

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.