Kjappe matmuffins uten mel

Ernæringsterapeut Gunn Karin Sakariassen viser oss, i denne episoden av Matnyttig, hvordan lage enkle og kjappe matmuffins uten mel. Her bruker hun også muligheten til å tilsette matrester fra kjøleskapet. Fint alternativ å ha med på tur.

Matmuffins (8stk)

 

  • 80g smør
  • 120g hvitost
  • 4 store egg
  • 120g mandler
  • 120g valnøtter
  • 1ts bakepulver

 

Her har vi brukt egg, malte nøtter og mandler med litt bakepulver, smør, revet ost og chorizo rester vi fant i kjøelskapet

Ha eggene i en bolle og visp sammen. Tilsett så smeltet smør og revet ost. Bland alt sammen. Ha i det du måtte ønske av det du har i kjøleskapet. I denne oppskriften bruker Gunn-Karin chorizo rester. Bland så i nøttene og mandelen med littbakepuvler og bland godt sammen. Tilsett gjerne urter for smak.

Ha i form. Bruk matpapir slik at matmuffinsen blir enkel å ta ut når den er ferdig stekt. Stek i ovnen på 160 grader i ca 15 minutter.

Lyst til å lage mer? Ta en kikk i kjøleskapet. Her er det bare fantasien som stopper deg i hva en smakfull niste kan være.

 

SE OGSÅ: Matnyttig dessert tips

 

 

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.