Har du en stressende hverdag? Er kroppen i spenning og smerter? Har du problemer med å la kroppen få hvile? Kiropraktor Jack W. Johnsen forteller om hvordan stress og spenning i kroppen kan føre til betennelser og sykdom.

 

Kiropraktor Jack W Johnsen (FOTO: Enger)

Johnsen har vært kiropraktor i over 20 år, men sier selv han føler seg mer som en problemløser enn kiropraktor. Han har utdannelse fra USA og bakgrunn i tradisjonelle kiropraktoreteknikker. Han har over mange år også videreutviklet og fordypet seg i metoder som har et langt større fokus på forholdet mellom kropp, sinn, relasjoner og liv. Som oftes er det en hovedgrunn til at folk kommer til Johnsen, en situasjon de selv ikke kommer ut av. – Folk kommer med smerter, men det er ofte noe annet som ligger bak, sier han.

Kiropraktikk har i mange år vært en inspirasjonskilde og viktig del av livet til Johnsen og han har hele tiden hatt fokus på at kiropraktikk passer for alle.

– Folk i dagens samfunn har blitt veldig flinke til å yte, sier Johnsen. – Hver gang du yter, tar du deg sammen og strammer opp. Dette skjer ved at ryggsøylen blir strammere og strammere, fortsetter han. Dette er er ofte en utløser for de som oppsøker Johnsen. – Igjen og igjen opplever jeg dette spennet, den tilstanden kroppen er i som underliggende årsak. Folk lever livet i et maraton, vi er på hele tiden og vi er ikke gode nok til å skru av, sier han. – Min oppgave er å få endret denne tilstanden ved å gjøre pasienten oppmerksom på situasjonen og hjelpe dem ut av det med teknikker, men også jobbe lokalt med det som er vondt, avslutter kiropraktoren.

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.