Aftenposten melder i dag «Vi står overfor en ny epidemi» etter at det er oppdaget 600 personer smittet av coronavirus. 17 personer skal være døde. Det er en smule drøyt å kalle noe en epidemi etter at så få mennesker er rammet, og som vanlig nevnes ikke at alle virus kan bekjempes med store doser vitamin C.

Med store doser menes så mye som magen tåler, hvilket betyr flere gram om gangen, inntatt så snart man får symptomer som «feber, hoste, kortpustethet og pustevansker» – eller noen slike symptomer. Skal man få tatt knekken på viruset, er det beste rådet å følge protokollen til legen Robert F. Cathcart (1932-2007), som behandlet mer enn 10 000 personer med ulike infeksjoner. Han anbefalte inntak av så mye at man fikk litt løs mage, men ikke diaré, gjerne 4-6 g hver 4.-6. time.

Alternativt kan man innta 2-3 gram hver time og redusere dosen hvis avføringen blir for løs og øke den hvis man ikke får litt løs mage. Inntaket må fortsette inntil alle symptomer er borte, og deretter kan man trappe gradvis ned – men IKKE plutselig stanse. Mange gjør en feil ved å stanse for tidlig – hold gjerne på en uke etter at man føler seg helt frisk.

Et godt alternativ og eventuelt tilskudd til vitamin C i pulverform er å bruke liposomal vitamin C, som ikke gir løs mage. Man kan for eksempel innta 30-40 gram liposomal vitamin C per dag og supplere med pulver, som er langt billigere men har dårligere opptak. Har man mulighet, kan man også få vitamin C intravenøst hos en lege, men prisen er her kunstig høy fordi apotekene ikke rutinemessig leverer ferdigblandet vitamin C.

Det kan være lurt å innta vitamin C forebyggende for alle som lett får virusinfeksjoner – 8-10 gram per dag kan være en passende dose. Så snart man merker symptomer på forkjøelse eller influensa, bør dosen økes til magetoleranse. Er man heldig, slipper man unna med lettere ubehag noen få dager!

Les mer om temaet i Helsemagasinet, som har publisert flere artikler om temaet.

Lykke til!

Dag Viljen Poleszynski, dr.philos.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.