Tv-helse har besøkt spesialist i allergier og immun reaksjoner, lege Aicha Aibo. Hun har 4 års spesialisering i dette fra Spania. Vi besøkte henne på sitt kontor på Lysaker , som hun deler med lege Joakim Iversen.

 

Allergier er straksreaksjoner og er ofte livsfarlige. Matintoleranser kommer ofte snikende.  Det er i barndommen man kan opplever mest allergiske reaksjoner som kan avta i pubertet og inn i voksenlivet, mens intoleranser er noen man merker mer i voksenalder. En årsak til dette kan være mage- og tarmproblematikk.

Det sier lege Aicha Aibo, som i en årekke har fokusert sitt arbeid på blant annet mage- og tarmproblemer knyttet til livsstil og ernæring. Går man med dette ubehandlet over tid kan det føre til en rekke autoimmune sykdommer.

– Autoimmune sykdommer er i dag en folkesykdom, sier Aibo. – Det er et samspill av mange faktorer, også miljø og arvelighet, påpeker hun. Intoleranser trigger immunforsvaret på en sakte måte slik at man ofte ikke ser sammenhengen mellom mat og utviklingen av autoimmun sykdom. Årsaken, sier Aibo, er ikke maten i seg selv, men en ubalanse i tarmen og slimhinnene. – Får man tarmen frisk vil man kanskje kunne tåle de matvarene man har vært intolerant mot, avslutter hun.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.