Myggstikk kan være plagsomt, men heldigvis finnes det naturlige (og ikke så naturlige) hjelpemidler for myggstikk som kan bedre situasjonen så du kan nyte sommeren utendørs.

Her kommer noen tips til enkle midler du kan bruke for å lindre kløe og irritasjon med ingredienser du mest sannsynlig har liggende hjemme.

Det kan være vanskelig å motstå trangen til å klø på det berørte området, men du kan dele en sitron eller lime og gni den kjøttfulle siden av en skive på stikket.

Dette kan hjelpe å lindre kløe, men ikke bruk dette hvis du allerede har klødd deg til åpent sår. Påføring av sitrussaft på åpne sår vil svi. Viktig å bruke sitron og limejuice bare hvis du skal være innendørs en stund. I sterk sol kan det føre til solbrenthet.

Eplecidereddik er et av de beste råd for myggstikk. Ved å gni det berørte området med en bomullsdott vætet med eplecidereddik vil det lindre den intense kløen forårsaket av bitt. Eddik har antibakterielle egenskaper som gjør den ideell å bruke på innsektsbitt. Legg noen dråper på en bomullsdott og tørk den på stikket. Hvis du har fått mange stikk på kroppen, kan du helle et par kopper eddik i badekaret med varmt vann og ta deg et bad.

Isbiter. Å bruke isbiter eller kaldt kompress på det berørte området bidrar til å redusere hevelse og kløe fra myggstikk. En sikker måte å berolige et myggstikk på er raskt å gi det et kuldesjokk. Den kalde følelsen vil hjelpe på kløe og å lindre eventuell hevelse forbundet med bitt. Studier har vist at kulden kan bidra til å redusere eventuell histamin-relaterte kløe, så dette kan være nyttig også i andre situasjoner.

Tannkrem. I henhold til Farmer’s almanakk, kan man bruke vanlig tannkrem på stikket for å lindre kløe. Dette kan også bidra til å redusere smerten av et maurbitt. Det kan ha noe å gjøre med mentol i tannkrem, som også skaper en avkjølende følelse.

Lavendeolje og Tea Tree olje regnes som utmerkede naturlige midler for å lindre kløe etter myggstikk. Fortrinnsvis bør disse essensielle oljer påføres i kombinasjon ved å blande ca 2-3 dråper av hver av disse oljene. En blanding av olivenolje og eddik fungerer også som en god naturlig kur.

Basilikumblader. Moste basilikumblader er en urtelindring som brukes for å redusere dette problemet betraktelig.

Bananskall. Bruk innsiden av et bananskall og gni det på stikket.

Bakepulver. En blanding laget av bakepulver og vann kan også brukes på det berørte området for å bli kvitt  problemet.

Alternativt kan en løsning av natron lagt i et glass vann påføres på området ved hjelp av en bomullsdott og la det virke i ca 15-20 minutter. En løsning av salt og vann kan også brukes på samme måte.

Teposer. Du vet at du kan legge teposer på øynene dine for å redusere hevelser. De fungerer på samme magiske måte på myggstikk. Ta en kald, brukt tepose og legg den på stikket.

Kilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.