«Det finnes ingen sykdommer, det finnes bare mineralubalanse», sier Morley Robbins, mannen bak The Root Cause Protocol. Morley Robbins sier at «ubalanse i mineralene er roten til alle sykdommer», men at man ikke kommer i mål med behandling hvis man ikke tar tak i de underliggende stressårsaker.

Dette forteller ernæringsterapeut ved Tunsberg Medisinske Skole, Jens Veiersted. Han er enig i at for å behandle kroniske sykdommer må man gå på jakt for å finne de underliggende årsakene. – Hvis man leter godt nok, finner man ofte indre stress og uro, forteller Veiersted.

Kroniske sykdommer

– Hvis en kropp ikke lager nok energi, må det være noe galt med energiomsetningen, sier Veiersted. Det er essensielt at kobber, jern og magnesium må være under kontroll for å produsere energi. 90% av ATP produksjonen (kroppens energiproduksjon) er avhengig av at dette er på plass.

– De prosessene som er avhengig av jern går ikke som de skal hvis ikke disse mineralene er i balanse. Alt jern i kroppen er avhengig av biotilgjengelig kobber, fortsetter Veiersted.

Ved kroniske sykdommer som nesten alltid omfatter betennelse vil  jern tas ut av blodet og man vil få anemidiagnose av legen.

Veiersted mener vi er på sporet av noe ved å se nærmere på den viktige forbindelsen mellom kobber, jern og magnesium, men sier det er et stykke vei å gå før vi kan være sikre på hvorvidt det å få mineralene i balanse kan være nøkkelen til å bli frisk fra kroniske sykdommer.

Tunsberg Medisinske Skolen har jubileumssamling 1-2. desember hvor Jens Veiersted skal snakke om hva magnesiumprotokollen går ut på og begrunnelsen for vedtakene. Mer informasjon finner du her: https://tunmed.no/pages/studie.asp?id=324

 

1 KOMMENTAR

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.