ARENDALSUKA: Kostreform inviterte til paneldebatt «Helsekostnadene i Norge når nye høyder: Har vi gitt opp kampen mot overvekt, fedme og diabetes?» 15. august.

Kostreform ønsket åpne og kritiske refleksjoner med utgangspunkt i konkrete fakta om utviklingen, både helsemessig og økonomisk. Delte meninger på området åpnet for debatt. Innledningsvis ble det holdt faglige innspill fra tre foredragsholdere som også deltok i debatten. Vi fikk innspill fra Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, dr. med Erik Hexeberg, spesialist i indremedisin og Birger Svihus, professor i ernæring ved NMBU i Ås. Sistnevnte var først ut med sin presentasjon «Hvordan bidrar kostholdet til fedme og diabetes type 2?».

Birger Svihus er forsker og underviser om ernæring for både mennesker og husdyr. Han har gitt ut tre bøker samt publisert en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler innen ernæring og kosthold. Karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr er han spesielt opptatt av.

 

Tirsdag 28. august vil hele debatten bli tilgjengelig på TV-Helse.no. Innspillet til professor Svihus kan du se allerede nå!

Fredag 24.august sender vi Erik Hexeberg sin appell til debatten!

 

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.