Vi vil så gjerne styre sinnet vårt, men sinnet styres av seg selv. Det skifter akkurat som været, sier Linda Fjelddalen.Det er helt normalt å kjenne på håpløse tanker og overtenke når ting er tungt, fortsetter hun. Fjelddalen gir deg her et nytt tips for endring av tankemønsteret når liver føles tungt.

SE OGSÅ: Enkle råd for stresshåndtering

Ønsker seg ut av situasjonen

Skillmisser, tap, sorg og sykdom er kjente faktorer som påvirker vår sinnsstemning og vårt tankemønster. Små og store utfordinger i livet kan føles tunge å håndtere og da ønsker vi oss selvfølgelig ut av situasjonen. Fjelddalen sier til TV-Helse at vi ved å akseptere situasjonen vi er i vil kunne klare å håndtere og godta situasjonen mye bedre. – Du må ha tillit til at det vil løse og ordne seg, sier hun.

Sykepleier og coach Linda Fjelddalen jobber i en tiltaksbedrift men også på Senter for Livsstilsmedisin. Hun jobber i det daglige med pasienter som sliter med angst, depresjoner og stress. Fjelddalen har studert hvordan sinnet vårt fungerer, hvordan vi i det hele tatt kan ha en opplevelse og hva som ligger til grunn for det. Coachutdannelsen bygger på tre prinsipper som forklarer hva som skjer i sinnet vårt fra øyeblikk til øyeblikk. Den sier ikke noe om hvordan du skal leve men rett og slett hva som skjer og rører seg i hodene våre.

SE OGSÅ: Balanse i adventstiden

Hensikten med rådene Linda gir er å inspirere andre til nye tanker – nye perspektiver som vil gi deg en opplevelse av å stå mer stødig i egne tanker og følelser.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.