Sykepleier og coach Linda Fjelddalen jobber i en tiltaksbedrift men også på Senter for Livsstilsmedisin. Hun jobber med pasienter som sliter med angst, depresjon og stress. Hun skal fremover gi deg noen tips og råd her på TV-Helse som kan hjelpe deg å håndtere disse problemene.

Stresshåndtering

– Du kan spørre deg selv om du trenger å fortsette i samme gir, sier Fjelddalen. Hun mener at vi ofte lever og fortsetter å leve til vi blir utmattet både fysisk og psykisk. Hun fortsetter med å si at vi ofte lever i fortid eller fremtid og at vi er sjelden er tilstede her og nå i øyeblikket. Et råd hun kommer med er å velge å bruke tid på ting man liker å gjøre og som gjør oss godt. Ta ett steg tilbake og observer deg selv. Også en god natt søvn hjelper oss å lande litt, påpeker hun.

Linda Fjelddalen har studert hvordan sinnet vårt fungerer, hvordan vi i det hele tatt kan ha en opplevelse og hva som ligger til grunn for det. Coachutdannelsen bygger på tre prinsipper som forklarer hva som skjer i sinnet vårt fra øyeblikk til øyeblikk. Den sier ikke noe om hvordan du skal leve men rett og slett hva som skjer og rører seg i hodene våre.

Vi mennesker har en iboende mental helse og Linda leder andre i en retning av et selvhealende system hvor man blir konfrontert med egne sannheter.

Hensikten med rådene Linda gir er å inspirere andre til nye tanker og nye perspektiver som vil gi en opplevelse av å stå mer stødig i egne tanker og følelser.

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.