Husk probiotika hvis du skal ta antibiotika

PROBIOTIKA – Vi mennesker glemmer ofte at vi lever i en symbiose med en rekke andre organismer. I magen bor det minst 500 forskjellige arter med bakterier som er med på å bestemme hvilke gener som aktiveres, som igjen utgjør den du er, forteller Thorp.

Maten vi spiser har stor betydning for hvilke bakterier som overlever i tarmen. Thorp forteller i dette videoinnslaget om at leger nå ser paradokset at de siste 40-50 årene, selv med nedgang i infeksjonsykdommer i den “vestlige” verden, så har autoimune sykdommer økt kraftig. Astma, MS, muskel og ledd smerter er noen av sykdommene som Thorp nevner blamt annet er på fremmars. En av grunnene til dette kan være at immunforsvaret blir aktivert dersom vi har dårlig beskyttelse fra bakteriene våre.

 

LES OGSÅ: Ingen tvil om at kosthold påvirker hjernen 

 

Dersom man blir syk med en infeksjon må man ofte bruke antibiotika – og det er ofte bra, men, antibiotika dreper også “snille” bakterier. En av bieffektene at de også dreper tarmbakterier, påpeker Thorp. – Dette endrer sammensetning av bakterier i tarmen og det er en ganske alvorlig ting, fortsetter han. – Så skal du ta antibiotika, eller vet om noen som skal ta antibiotika, pass på at de bruker probiotika samtidig, avslutter han. Se innslaget over for hvilke probiotika som gir best opptak i kroppen.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.