Når man tror man er mindre mann

Som diabetiker er man mer utsatt for helseproblemer når blodsukkernivået ikke er som det burde være. Det kan jeg skrive under på, da jeg både har kjent på den akutte situasjonen som  oppstår ved hyperglykemi (høyt blodsukker) samt problematikk som kommer gradvis. Dårlig blodsirkulasjon i blant annet de ytre lemmene, armer og ben, kan påvirke oss med diabetes i stor grad, også penis.

 

 

For ti år siden,  da jeg studerte i Oslo ble jeg hentet av ambulanse og kjørt  til sykehus. Jeg ble liggende på intensiven i noen døgn med ulike ting koblet til kroppen både her og der. Men det var når jeg kom hjem jeg merket at noe ikke var det samme som før. På “enmannshånd” oppdaget jeg at det var relativt tørrlagt og angsten for å ikke kunne få barn slo inn.

Jeg har opplevd mye stress gjennom både barndommen og i voksen alder. Sorg og depressjon slo tungt inn en periode og jeg hadde derfor noen samtaler med en psykolog hvor tema å få barn kom inn i bildet. Jeg fikk da svar om at mitt problem ikke var unormalt og skjedde med ofte med menn. At jeg ikke var steril var en lettelse å høre.Men hvorfor det var slik hadde jeg ikke fått svar på.

 

 

 – LES OGSÅ: Mannens sædkvalitet kan avgjøre om kvinnen blir gravid

 

Jeg la det litt bak meg. Men etterhvert kom tankene tilbake og jeg ønsket å vite hvorfor dette rammet meg. Jeg dro derfor til urolog  ble sjekket med ultralyd. Fikk det samme svaret som tidligere «at dette kunne skje med menn». Alle mine små svømmere havner visstnok i urinblæra, da det er en litt slapp dør eller luke som ikke lukker seg ved frigjøring. Ikke særlig mye å gjøre med det, men mine bekymringer for det å ikke kunne få en arvtager er sluppet. Jeg kan få barn, men her må nok svømmerne vaskes før bruk. Nå vet jeg at den dagen jeg eventuelt skulle være så heldig å bli far, er barnet veldig ønsket og planlagt.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.