Det nærmer seg jul og mange begynner å komme igang med hyggelige juleforberedelser. Med julen følger ofte også mye søtsaker. Hvordan få et sunnere alternativ til julekosen? Lag din egen sjokolade!

Mange tenker nok sikkert: «Å nei, enda en ting å gjøre før jul!! Men fortvil ikke. Å lage hjemmelaget sjokolade er ikke så vanskelig. Tonje Alice Christensen, viser deg i videoen OPPSKRIFTERhvor enkelt det kan være å lage sin egen sjokoladeplate med økologisk kakao, valgfri smakstilsetning og søtning.

Fordelen med hjemmelaget sjokolade

Den største fordelen med å lage hjemmelaget sjokolade er at du kan få en sukkerfri sjokolade om du ønsker det. Valg av søtnigsstoff er opptil deg selv og du kan velge søtning som har mindre påvirkning på blodsukker. Velger man økologisk kakao vil man også unngå sprøytemidler. – I tillegg innholder sjokoladene flere næringstoffer enn butikksjokoladene, sier Tonje Alice Christensen.

Appelsin- og ingefærsjokolade

Ingredienser:

  • 100g kakaomasse
  • 50g kakaosmør
  • 20g agavesirup
  • 20g yaconsirup
  • 1ts vaniljesukker
  • 1ts ingefærpulver eller 10-12 dråper appelsinolje

Fremgangsmåte:

Smelt kakaomassen og kakaosmør i vannbad. Visp inn resten av ingrediensene og hell i ønsket sjokoladeform. Sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 30 minutter. Oppbevar kaldt til servering.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.