Den største fordelen med å lage hjemmelaget sjokolade er at du kan få en sukkerfri sjokolade om du ønsker det. Og duften av ristede mandler minnes om jul!

Valg av søtnigsstoff og tilsettning er opptil deg selv og du kan velge søtning som har mindre påvirkning på blodsukker. Velger man økologisk kakao vil man også unngå sprøytemidler. – I tillegg innholder sjokoladene flere næringstoffer enn butikksjokoladene, sier Tonje Alice Christensen.

En favoritt hos Christensen er en enkel sjokoladeoppskrift tilsatt ristede mandler som hun forklarer enkelt i videoen under:

Sjokolade med søt-salte mandler

Ingredienser:

  • 1dl mandler
  • 1ss Sukrin
  • 1ss agavesirup
  • 1ts naturlig havsalt

 

  • 100g kakaomasse
  • 50g kakaosmør
  • 20g agavesirup
  • 20g kokosblomstsirup eller yacconsirup
  • 1ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:

Rist mandler i en tørr, varm stekepanne til de begynner å bli gyldne. Ha i agavesirup, sukrin og havsalt og rør godt. Ta vekk fra platen og la blandingen bli kald.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Bland deretter inn agavesirup, kokosblomstsirup(eller yacconsirup) og vaniljepulver.

Spre den kalde nøtteblandingen godt utover i bunnen av en stor firkantet form. Hell så i sjokoladen. Sett formen i kjøleskap til den har stivnet og del opp i biter før servering.

 

SE OGSÅ: «Smil» med økologisk sjokolade