Hjemmelaget kokosyoghurt med probiotika

For bedre opptak av probiotika er det viktig å ha probiotika med matpakke. Det mener lege Michael Thorp i denne saken. Matpakke beskriver han som probiotika aktivert i lunket vann før inntak. Man kan også lage egen yoghurt som matpakke og man kan bruke som startkultur til videre bruk.  I denne oppskriften benytter vi oss av kokosmelk hvor vi tilsetter probiotika. Denne holder seg fint i kjøleskapet i en uke.

 

 

Kokosyoghurt oppskrift
  • 1 boks kokosmelk (helst økologisk)
  • 1 ss FOS (FruktoOligoSakkarider: kostfiber for vekst og reproduksjon av gode tarmbakterier)
  • 3 kapsler probiotika (kun pulveret i kapselen)

 

Ha ingrediensene i ett helt rent glass med lokk. Bland sammen og rør godt rundt. La det stå ett lunt sted (ikke over42 grader) i 24 timer med lokk løst satt på. Rør rundt før du setter glasset i kjøleskapet med tett lokk. Har du yoghurt fra før kan man bruke ½ dl som startkultur og kun tilsette kokosmelk.

 

TIPS: yoghurten kan også brukes i smoothies. Det kan også tilsettes også bær, stevia eller vaniljesukker for å tilsette smak

 

Probiotika

– Vi mennesker glemmer ofte at vi lever i en symbiose med en rekke andre organismer. I magen bor det minst 500 forskjellige arter med bakterier som er med på å bestemme hvilke gener som aktiveres, som igjen utgjør den du er, forteller lege Michael Thorp i denne saken på TV-Helse.no Han anbefaler inntak av probiotika med matpakke på tom mage.

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

1 KOMMENTAR

  1. Men i og med at man bruker de typer bakterier som finnes i en pille, er det ikke enklere å bare svelge pillen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.