Da Malin Bruset ble mamma var hun skuffet over utvalget av «næringsrik» mat for de minste, også de anbefalinger som kom fra Helsestasjonen. Dette bestemte hun seg for å gjøre noe med.

– Man ser at ved de første 1000 dagene i et barns liv, fra unnfangelsen til man er ca. 2 år, legger man grunnlaget for helsen for resten av livet, sier Bruset. Så maten i de første leveår har en har en viktig rolle.

I likhet med seg selv ser hun hvordan foreldre er usikre når det kommer til valg av riktig barnemat. – Det er mye usikkerhet og man får ofte ikke den rette veiledningen til å lage egen barnemat, sier Bruset. Malin Bruset er ernæringssterapeut og kom ut med boken «Den lille barnematbibelen – kunnskapen og oppskriftene som gir barnet ditt en god start i livet» i 2016. Dette for å kunne inspirere og veilede foreldre når det kommer til å lage barnemat selv. Hun ønsker også å opplyse folk og sier:

 

– Har man litt trygghet i det man gjør så er er ikke vanskelig å lage egen barnemat, alle kan klare det.

 

Etter å ha jobbet med foreldre gjennom blant annet kursing merket Bruset likevel at behovet for noe raskt og næringsrikt man kunne ta med fra dagligvare var til stede.  Hun tok seg selv i å «sluntre unna» på hektiske dager og endte fort opp med å kjøpe noe raskt tilgjengelig på butikken.  Men hun ønsket seg et bedre tilbud av barnemat. Noe som var bygget på gode næringsrike og økologiske råvarer. – Hittil har man hatt valge mellom den varmebehandlede ferdigmaten som kan ha stått lagret i 2 år eller så var det hjemmelaget mat, det var ingenting imellom, forteller Bruset.(saken fortsetter under videoen)

 

Stor & sterk

Malin Bruset gikk derfor i gang med utvikling av barnemat som kunne ha det samme innholdet som hjemmelaget. Hun er nå i lanseringsfasen av «Stork&Sterk»,  en ny barnematserie som skal kunne kjøpes i butikk. Inntil videre vil det kun være mulig å forhåndsbestille på startskudd.no fra og med 12. november. – Det er veldig gøy å kunne presentere et produkt som er naturlig rik på næringstoffer istedet for å være tilsatt tilskudd, smiler Bruset. Hun påpeker viktigheten av at hun bruker økologiske og naturlige næringsrike råvarer i sin barnemat. Hun er også opptatt av at det skal være blodsukkerstabilt, da mye barnemat idag øker blodsukkeret.

Stor & Sterk, Smoothie og Havregrøt (FOTO: Enger)

Et av det større poengene med «Stork&Sterk» er at det ikke er varmebehandling over lang tid med i produksjonsbildet. – Maten slipper den høye temperaturen ved produksjon og ivaretar derfor næringsstoffer og smak på en bedre måte, sier hun. – Det holder med varming til kokepunkt som på kjøkkenet hjemme og kan da fryses ned til butikk.

 

Hjemmelaget mat kommer alltid til å være best. Men det er noe ved det å kjenne på at man ikke trenger å lage alt, sier Bruset. – Så da er det fint å ha et godt alternativ, smiler hun.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.