Mange tar håret sitt for gitt, helt til de en dag begynner å miste det. Dersom ikke medisiner eller tilskudd greier å stoppe håravfallet, kan hårtransplantasjon kan for mange være løsningen.

Ansvarlig lege, Dorota Kowalczyk ved i-Hairmed klinikken i Krakow

Det er flere årsaker til håravfall, men androgen alopecia er den vanligste årsaken til hårtap og skyldes genetisk dispososjon eller hormnell ubalanse. Tilstanden kan også utløses av medisinske årsaker.

Ansvarlig lege, Dorota Kowalczyk ved i-Hairmed klinikken i Krakow, Polen,  forklarer til TV-helse at flertallet som blir rammet av genetisk hårtap er menn,  men også kvinner rammes.  Ofte viser det gentiske hårtapet seg tidlig med «høye viker» eller begynnede «måne» allerede tidlig i 20-årene.   Uansett når hårmanken blir tynnere, kryper oppover eller faller av, oppleves dette som vanskelig og vondt.

Diagnostikk og telemedisin

i-Hairmed klinikken har utført hårtransplantasjoner i flere år og regnes som en av de ledende klinikkene i Europa. Det kommer stadig nye metoder og Dr. Kowalczyk og hennes medarbeidere holder seg kontinuerlig oppdatert.

-Til tross for gode metoder, tror mange at det er bare «å plante» hår og så gror det villig i vei. Så enkelt ikke. Det er en tidkrevende prosess for å få et vellykket resultat, sier Dr.Kowalczyk som har innledet samarbeide med Dr Nahid Heydarpanah, ved Arna Clinic i Bærum som et ledd for å forenkle prosessen for norske pasienter.

-Hos Arna Clinic registreres pasientene i i-Hairmeds telemedisinske system. I tillegg får pasienten en innledende vurdering som inkluderer laboratorietester og spesial-bilder av hodebunnen. Dette blir sendt via et nyutviklet datasystem til klinikken i Krakow der jeg og andre dermatologer vurderer hvilken behandling pasienten skal ha. Ved hjelp av det telemedisinske systemet blir pasienten ivaretatt fra første henvendelse og så lenge det er behov etter behandling og hjemreise.  Dette sparer kunden for både tid og penger.   Det telemedisinske systemet er unikt og er ikke minst trygt for pasienten gjennom hele prosessen, opplyser Dr. Kowalchyk.

– Pasienter kan også registrere seg direkte online på www.iHairmed.com. Pasienten må så ta bilder av problemområdene slik at jeg og mine kolleger kan vurdere hvilken behandling som vil gi det beste resultatet.

Ulike teknikker

På i -iHairmed hårmedisinske klinikk er den nyeste generasjonen av SmartGraft  tatt i bruk.  Dr Dorota Kowalczyk utfører både transplantasjon og implantasjon, regenererende teknikker, fotodynamisk behandling, laserband PRP, CGF, mesoterapi med flere.

 

For mer informasjon, kontakt:  www.ihairmed.com

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.