ARENDALSUKA: «Helsekostnadene i Norge når nye høyder: Har vi gitt opp kampen mot overvekt, fedme og diabetes?» Dette var tema for Kostreforms debatt, med fagfolk og politikere under Arendalsuka.

Før paneldebatten ble det holdt tre appeller. Først ut var Birger Svihus med sin appell «Hvordan bidrar kostholdet til fedme og diabetes type 2?», etterfulgt av lege Erik Hexeberg med «Helsekostnadene i Norge når nye høyder: Har vi gitt opp kampen mot overvekt, fedme og diabetes?»

Helsedirektoratet sitt samfunnsoppdrag står beskrevet på deres nettsider:

«Helsedirektoratet skal styrke hele befolkningens helse gjennom helhetlig og målrettet arbeid på tvers av tjenester, sektorer og forvaltningsnivå. Dette skal vi gjøre med utgangspunkt i rollen som fag- og myndighetsorgan. Det betyr blant annet at vi skal være en faglig rådgiver, iverksette vedtatt politikk og forvalte lov og regelverk innenfor helsesektoren. I tillegg har Helsedirektoratet et helhetlig ansvar for den nasjonale helseberedskapen.»

 

Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet, presenterte sin appell «Nei, det har vi ikke» før debatten. Hun har doktorgrad i ernæring fra UiO og har også vært nestleder i Diabetesforbundet i perioden 2003-2006.

Tirsdag 28. august vil hele debatten bli tilgjengelig på TV-Helse.no. Innspillet til Linda Granlund kan du se allerede nå!

 

 

Kilder:

https://helsedirektoratet.no/om-oss/organisasjon/ledelsen

https://kapital.no/people-index/linda-granlund

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.