I dag deler vi oppskrift på delfiakake i litt sunnere variant og allergivennlig fra juleheftet til ernæringsterapeutene Nina Husø og Helén Oulie Fuhr.

Ingredienser

    • 250 g kokosolje
    • 1 dl revet kokos
    • 350 g mørk sjokolade (70 % og 85 %)
    • 2 dl Valgfrie nøtter til fyll og topping
    • 2 ss Sukrin Gold
    • 2 never hakkede mulberries og gojibær
    • 2 stk egg
    • 4-5 stk tørket aprikos i biter
    • 0,5 dl sterk kaffe
    • 0,5 dl spiret bokhvete

Fremgangsmåte

    • Kle en brødform med bakepapir.
    • Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad, tilsett kaffe.
    • Pisk egg og Sukrin gold til eggedosis. Hell eggedosisen sakte over i sjokoladeblandingen mens du rører forsiktig. Pass på at sjokoladeblandingen ikke er for varm. Bruker du bare 86% sjokolade, kan det være du må tilsette litt mer søtning. Smak deg frem.
    • Bland halvparten av sjokoladen med revet kokos (valgfritt) og ha i formen.
    • Bland hakkede nøtter, tørket frukt og tørket bokhvete i en bolle. Skjær tørket aprikos i biter. Hell halve blandingen i formen sammen med aprikosen. Ha over resten av sjokoladen og strø til slutt resten av blandingen på toppen.
    • Når kaken er litt avkjølt, har du resten av nøttene og bærene på toppen til pynt. Denne forsvinner garantert fort, så sett den på et lurt sted.

Oppskriften er fra juleheftet levert av ernæringsterapeutene Nina Husø og Helén Oulie Fuhr som står bak nettsiden kostholdsplaner.no

Frem til jul får alle som kjøper kostholdsplan et julehefte på kjøpet. Ellers selges det i nettbutikken til kun kr 79,-.

Alle oppskrifter er uten gluten, melk og raffinert sukker.

https://www.kostholdsplaner.no/butikk

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.