Jan fikk diagnosen uhelbredelig hjertesvikt. Han skulle tilbringe resten av livet sitt i den medisinske verden. Bivirkningene ble store og Jan bestemte seg derfor for å prøve noe annet enn medikamentene han fikk. Han googlet og fant en løsning som gjorde ham frisk. Den svenske nettsiden NewsVoice fikk tillatelse til å publisere overlegens uttalelse om den «mirakuløse» tilfriskningen.

Bilde Tekst og tilrettelegging: Torbjörn Sassersson | Jan er et fingert navn |Oversatt og tilrettelagt på norsk: Birthe Storaker. Foto: Jason Appleton. Licens: Pexels.com (free use)

Mitt navn er «Jan» og jeg er 43 år gammel. For å gjøre en lang historie kort, var jeg på en rutinemessig ultralydundersøkelse av hjertet. Denne undersøkelsen avdekket en defekt i mitt hjerte. Hjertesvikt på venstre kammer. Hjertet hadde ikke vært i stand til å oksygenere kroppen og bygget muskler innover i kammeret som samtidig reduserte kammervolumet. Dette gjorde saken enda verre med dårligere oksygenering, ble det forklart til meg. En vond sirkel rett og slett. Kammervolumet måles i prosent. En normal person har mellom 55-60% pumpeevne i hjertet og jeg hadde 40%.

Det eneste som kunne gjøres i følge legene var å sette inn medisiner for å prøve å forsinke prosessen. Antihypertensive medisin (Ramipril) og en beta-blokker.

Jeg spurte om dette kunne kureres, men fikk svaret at dette er uhelbredelig og jeg blir nødt til å gå på medisiner livet ut, og kan ikke forvente å bli veldig gammel.

20 ulike bivirkninger

Jeg nevnte til legen at jeg ikke var særlig begeistret for bivirkninger, og at han måtte gjøre det han kunne innenfor medisin for å minimere bivirkningene. Han ventet med å skrive ut betablokker, og sa jeg kunne starte med Ramipril først og deretter starte opp på betablokker etter noen uker.

Som sagt så gjort! Jeg begynte å spise Ramipril og det gikk bra et par dager. Så begynte de mest forferdelige bivirkninger å vise seg. Jeg merket 20 ulike bivirkninger. Det var så ille at jeg ikke kunne jobbe.

Litt opprørt, ringte jeg hjerteklinikken og sa at disse bivirkningene kan jeg ikke leve med, det gir ingen mening. Jeg ble da lovet en annen medisin med mindre bivirkninger.

Men jeg var nødt til å fortsette med denne medisinen til uken etter da jeg hadde et planlagt et besøk til hjerteklinikken. Jeg nektet imidlertid å fortsette med medisinen, og sa at «jeg slutter med medisinen med en gang». Dette likte ikke sykepleieren jeg snakket med, og hun hevet umiddelbart stemmen og sa: Nei, det kan du ikke gjøre. Du vil bli veldig syk, ønsker du ikke å leve lenger? Jeg ble i utgangspunktet idiotforklart.

Jeg kan si at denne sykepleieren gjorde meg veldig ille til mote, og jeg tvilte både en og to ganger på min beslutning om å slutte. Men som jeg sa, jeg kunne ikke utstå bivirkningene, så jeg sluttet med medikamentene.

Samtidig begynte jeg å google hjertesvikt og leste alt jeg kunne finne. Jeg leste videre om bivirkninger på medisiner, kliniske tester på medikamenter (konkluderte med at min medisin har i utgangspunktet null effekt, men med talltriksing så har det lykkes å se ut som medisinen har en god effekt) Jeg klarte også å finne folk både i Sverige og utlandet som hadde lykkes med å kurere sin uhelbredelig hjertesvikt. Og dette uten medisiner! Jeg fikk e-post kontakt med en kvinne i Sverige som hadde kurert sin hjertesvikt uten medisinering og jeg spurte hva hun hadde gjort.

Hennes løsning på det hele var å spise Q10, vitaminer, mineraler, antioksidanter og spise en diett som kan sammenlignes mest med LCHF blandet med friske grønnsaker. I tilegg hadde hun mosjonert hver dag.

Kurerte seg selv på fire måneder

Inspirert av hennes positive erfaring begynte jeg å kjøre samme løp. Fire måneder senere var det tid for en mer avansert røntgen av hjertet mitt, som på grunn av sykehuskø hadde tatt litt tid.

Tre uker senere kom det et brev i posten med svaret fra røntgenbildene. Min hjertesvikt hadde overraskende forsvunnet, som legen sa det, og han hadde ingen forklaring på det.

Fire måneder tok det å helbrede en uhelbredelig hjertesvikt som ikke legene kunne gi noe annet enn piller for. Man kan lure på om disse «pillene» selv kan hindre helbredelse? Hvem vet?

Om lag 1,1 million nordmenn bruker legemidler for å forebygge eller behandle hjerte- og karsykdom.

En femtedel (21 prosent) av Norges befolkning lever i dag med etablert hjerte- og karsykdom eller har høy risiko for slik sykdom. Om lag 1,1 million nordmenn bruker legemidler for å forebygge eller behandle hjerte- og karsykdom. Ifølge statistikk fra Folkehelseinstituttet.

Om hjerte- og karsykdommer

De hyppigste hjerte- og karsykdommene er hjertekrampe (angina pectoris), hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag.

Over 70000 nordmenn lider av hjertesvikt i følge tall fra FHI

I henhold til statistikk fra Folkehelseinstituttet lider 70000 nordmenn av hjertesvikt. De skriver på sin hjemmeside at «Hjertesvikt betyr at pumpefunksjonen til hjertet svikter. Denne tilstanden kan ha forskjellige årsaker. Før «hjerteinfarktepidemien» etter 2. verdenskrig var sykdom i hjerteklaffene vanligste årsak. Senere har tidligere gjennomgått hjerteinfarkt, høyt blodtrykk og kronisk lungesykdom vært viktige årsaker til hjertesvikt.»

Behandling av hjertesvikt

De skriver videre at «Det finnes flere behandlingsformer som kan hjelpe ved hjertesvikt. Legemidler kan kontrollere symptomene og forlenge livet. En av de viktigste grunnene til at personer med hjertesvikt havner på sykehus, er at de slutter å ta legemidlene sine eller ikke tar dem på riktig måte.»

Videre står det: Fysisk aktivitet og sunt kosthold kan også hjelpe hvis du har hjertesvikt.
Sannsynligvis vil du behøve flere legemidler samtidig. De vanligste er
• vanndrivende legemidler
• ACE-hemmere
• betablokkere

Hovedløsningen er altså den type medisiner som Jan ble gitt, men som i hans tilfelle ikke var nødvendig i det hele tatt. Jan tok i stedet kosttilskudd og begynte å trene.

Vanlige bivirkninger av Ramipril består i henhold til Felleskatalogen av hodepine eller tretthet, svimmelhet – dette er hyppigst ved oppstart eller doseøkning under Ramipril Actavis-behandlingen. Besvimelse, hypotensjon (unormalt lavt blodtrykk), særlig når du reiser deg raskt eller står oppreist. Tørr, kilende hoste, bihulebetennelse eller bronkitt, åndenød. Mage- eller buksmerter, diaré, dårlig fordøyelse eller kvalme. Hudutslett med eller uten hevelse. Brystsmerter. Muskelkramper eller muskelsmerter. Blodprøver som viser mer kalium i blodet enn normalt.

Overlegens uttalelse

Overlegen kan ikke forklare Jans tilfriskning, men konstaterer at det ikke skyldes medisineringen.

Vil du kontakte “Jan” se vår kontaktside så videreformidler vi din melding .

 

Kilder:

http://statistikkbank.fhi.no/hkr/

https://helsenorge.no/sykdom/hjerte-og-kar/hjertesvikt#Behandling-av-hjertesvikt

https://www.fhi.no/nettpub/hin/ikke-smittsomme/Hjerte-kar/

Så här botade Jan sin hjärtsvikt med alternativa metoder

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.