Økt fiberinntak for å motvirke mage- og tarmsykdommer har blitt anbefalt av myndighetene i vestlige land de siste tiåra. Mye av fokuset på denne «fiberhypotesen» skyldes en ernæringsprofessor og en lege 1) som mente at mangel på kostfiber i kostholdet var en hovedårsak til mage- og tarmproblemer, opplyser Helsemagasinet.

«Fiberhypotesen» ble omfavnet av myndighetene og kornindustrien som kunne markedsføre fibertilskudd som «medisin» mot mage og tarmsykdommer. Men hypotesen er basert på mangelfull teori,  mener forfatteren Jonathan Isbit. Jonatan Isbit oppdaget, gjennom yoga, hva som er den mest naturlige og helsefremmende måten å gjøre et «nødvendig ærend» på.

To tredjedeler av menneskeheten bruker squatposisjonen for å svare på naturens kall. I disse kulturene er mange tarmsykdommer nesten ukjente.

Hvis man baserer seg på en evolusjonær tankegang i vurderingen av mulige årsaker til mage- og tarmsykdom, kan en logisk konklusjon bli at sittestillingen spiller er langt større rolle for tilstanden enn mengden kostfiber.

Sittestilling på toalettet

I følge Isbit er det syv fordeler med hukstilling som gjengis i artikkelen i Helsemagasinet.

Alle som fysisk er i stand til det bør vurdere å sette seg på huk på toalettringen når de skal på do. For å lette oppgaven kan man bruke et stativ som gir nødvendig støtte til føttene slik at knærne kommer høyere opp. For de som synes det er vanskelig å sitte på huk eller synes det er upraktisk å sitte på toalettringen kan man sette en krakk foran toalett hvor bena plasseres. Dette vil kunne hjelpe noe og motvirke at man må trykke for å få ut avføringen.

 

1) den kanadiske ernæringsprofessoren, biokjemikeren Norman J. Temple PhD (1921-2006) og den verdenskjente britiske legen Denis Parsons Burkitt (1911-1993).

Kilder:
http://www.naturesplatform.com/health_benefits.html
https://vof.no/er-sittestillingen-pa-arsaken-til-sykdommer-mage-og-tarm/

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.