Gressløk og persille: Grønt dryss med vitaminer og mineraler

I denne episoden av “Urter & Planter” går lege og urte-entusiast Geir Flatabø og ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen videre med urtekurven fra Elvenhøy Gartneri og neste for tur er gressløk og persille.

Fikk du ikke med deg forrige episode? Se den her!

 

Kruspersille som grønt dryss er vel flertallet av nordmenn vant til. Ved Elvenhøy Gartneri der de dyrker godkjent økologiske urter, fortelles det at ved juletider er kruspersillen den dominerende urten som folk kjøper sammen med dill og gressløk. Grønt dryss med vitaminer, mineraler og ikke minst aroma, duft og smak, tilpasset nordisk gane og tradisjoner. Brukbar til det meste av mat, på grunn av sin relativt milde, lite gjennomtrengende nøytrale aroma. Såpass smak at den gir noe, uten å overta smaksopplevelsen. Kruspersillen har i tillegg sin egen gjenkjennelige syns og pyntefunksjon. Noen kjøper den kanskje også med tanke på medisinsk bruk. Les mer om persille her!

Alle episoder og artikler av “Urter & planter” finner du her!

 

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.