Pokémon GO har gjort det veldig få dataspill klarer. Nemlig å få «gamere» og andre spillentusiaster opp av sofaen og ut i frisk luft. Spillet har eksplodert, og i hele verden har folk strømmet ut i gatene for å jakte på, og hamstre, små virtuelle skapninger.

De ellers så bleke gamerne har fått farge på armene og økt kaloriinntak er erstattet med økt kaloriforbruk. Er dette bare en trend eller vil det kunne bidra til bedre folkehelse?

En kjempepositiv trend

Kommunelege i Tønsberg, Sigmund Skei, sier til NRK at han er glad for alt som motiverer til fysisk aktivitet. Selv små mengder trening kan bedre både fysisk og psykisk helse, og han håper appen kan aktivisere unge som ellers hadde sittet inne.

– Det er ikke alle i Norge som er født med ski på beina eller vil løpe timevis i skogen. Mange foreldre er på jobb mens barna er hjemme. Da blir mange ofte sittende med PC hele dagen, selv om sola skinner ute, sier han. Les saken på nrk.no om Pokémon GO gir fysisk aktivitet

Flere alternativer

Om Pokémon ikke passer for deg, er det nok av andre apper som kan motivere deg til økt bevegelse i hverdagen. Blant annet Zombies, Run. Denne appen er perfekt for deg som liker å jogge siden spillet går ut på at du må løpe fra Zombier. Et annet alternativ er appen, Ingress som går ut på at du må samle punkter. Det finnes også en rekke motivasjonsapper som kan hjelpe deg med å nå dine treningsmål. Med andre ord; nok å velge i for deg som ønsker å komme deg opp av sofaen.

TVHelse ble med spillentusiast Dag-Inge Enger på pokémonjakt. Se innslaget over.

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.