Fikk innskrenket autorisasjon som lege, nå får han pris

Fritt Helsevalg (FHV) delte ut sin årlige Brobyggerpris mandag 13. november. I år gikk prisen til lege Geir Flatabø. En ydmyk Geir Flatabø talte og takket for prisen med fortjent applaus fra oppmøtte som også fikk mulighet til en spørsmålsrunde til hedersgjesten.

 

– Det er mange måter å bygge broer på og den relasjonen som Geir Flatabø har hatt til sine pasienter er også brobygging, sier styremedlem i Fritt Helsevalg Nadja Bruseth. I nominasjonen på FHV sine nettsider står det:

“Han fikk innskrekning på autorisasjon som lege av Helsetilsynet for ett år siden fordi han har brukt metoder som ikke er godkjente i det norske helsevesenet. Metodene bygger på utenlandsk forskning, dessuten har dr. med. Karl Reichelt påvist de samme årsaksfaktorene til autisme, ADHD og psykoser, nemlig at enkelte mennesker får rusvirkning av gluten, kumelkproteiner (kasein) og sukker.”

Geir Flatabø er idag tilknyttet Hurdalsjøen Recoverysenter. Senteret er i privat regi med tilbud om medikamentfri behandling etter vedtak fra Helseminister Bent Høie i 2016. Vedtaket stilte krav om å ha tilbud om medikamentfri behandling i psykiatriske behandlingsinstitusjoner. Frist for at slike tilbud skulle være tilgjengelig ble satt til 1. juni 2016.

 

Hva er Fritt Helsevalg?

FHV sine nettsider står det blant annet:

“Vi jobber for å sikre deg retten til å velge fritt mellom tilgjengelige behandlingsformer, samt tilgang på helsefremmende naturmidler. Enkelt individets rett til å bestemme hvilke kosttilskudd, vitaminer og naturlige urter man vil bruke må beskyttes!”

FHV har fokus går blant annet på brobygging mellom folket, seriøse behandlere og beslutningstakere i samfunnet med mål om at konvensjonelle medisinere, andre terapeuter og rådgivere skal møtes på en helhetlig plattform, med mennesket i sentrum.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.