Frisk av MS etter fjerning av kvikksølv

Sandra Jyoti Marjala (f. 1971) fra Senja vrikket foten på tur i fjellet. Etterpå slet hun lenge med å bli bedre og klarte ikke å bevege seg som hun pleide.

Sandra Jyoti Marjala (f. 1971) slet lenge med å bli bedre og klarte ikke å bevege seg som hun pleide.

MS

Hun var over en lang periode innom flere leger og ortoped og søkte hjelp mange steder for å finne svar på plagene. Men alle trodde at problemet lå i ryggen, muligens en skiveprolaps. Det var ikke før hun møtte en dyktig nevrolog at det ble avdekket at hun hadde MS (multippel sklerose). Hun fikk assosiasjoner om en gradvis svekket kropp, uførhet og avhengighet av rullestol.

 

‒ Dette opplevdes svært dramatisk og passet ikke med mitt selvbilde.  Jeg ville leve livet og var veldig aktiv, forteller Sandra.

 

Ville gjøre noe selv

Sandra var til oppfølging på Ullevål Universitetssykehus, men fikk ikke støtte fra noen leger om at det var noe hun kunne gjøre selv for å påvirke sykdomsutviklingen. Etter hun fikk diagnosen, søkte hun etter en mer helhetlig behandling som inkluderte kropp, mat, trening og sinn. ‒ Jeg ble langsomt litt mindre utmattet etter at jeg kuttet ut gluten, sukker og melkeprodukter, forteller Sandra. Det forsterket troen hun hadde på sammenhengen mellom kosthold og helse.

 

Funksjonellmedisinsk senter

På sin søken etter hjelp fant hun etter hvert fram til Funksjonellmedisinsk Senter (FMS) i Oslo. Senteret driver persontilpasset medisin og behandler underliggende årsaker til sykdom og funksjonsnedsettelse. Etter en innledende samtale med lege innså hun at det var flere muligheter, og hun fikk større forståelse for sykdomsbildet.

 

‒ Legene på FMS var veldig interessert i å finne ut hva som lå bak, forteller Sandra. De stilte mange spørsmål, var interessert i min historie og viste interesse for mer enn sykdommen, forteller hun.  Den tverrfaglige gruppa på senteret jobber ut fra et system hvor de tar hensyn til at alt henger sammen, der hele mennesket blir hørt og tatt hensyn til. ‒ Et behandlingsopplegg med personlig oppfølging på kosthold, mental trening, fysisk trening og vitamintilskudd ble starten på min helsereise bort fra MS, sier Sandra.

Sandra kan gå lange turer og har til og med vært på fjellturer etter at helsa har bedret seg.
Forgiftet av kvikksølv fra fisk

Sandra tok en del laboratorietester som viste at hun hadde mye kvikksølv i kroppen.  Det viste seg at kilden var fisk. ‒ For meg var det en fremmed tanke at fisk kan inneholde så mye gift, sier hun.

 

– LES OGSÅ: Laks er blitt mindre bærekraftig og næringsrik

 

Avgiftning

For å bli kvitt overbelastning av kvikksølv startet Sandra på en tøff avgiftningskur, såkalt kelatterapi, men symptomene ble mye verre. Innimellom følte hun seg likevel veldig mye bedre og kunne for eksempel plutselig gå litt som vanlig. ‒ Jeg følte jeg var på riktig spor, selv om det gikk mye opp og ned. Da legen skisserte videre behandlingsmuligheter, var hun ikke i tvil om å ta del i det. På grunn av Sandras sterke avgiftningssymptomer tok hun en DNA-test som viste hennes avgiftningskapasitet. Testen avslørte at hun mangler et gen som er nødvendig for å kvitte seg med giftstoffer, og at kroppen derfor ikke kan håndtere tungmetaller.  Hun bestemte seg derfor for å takke ja til behandling med epigenetikk, inkludert å ta tilskudd av RNA (ribonukleinsyre). Enkelt forklart er dette et celleforyngelsesprodukt.

 

Ingen medikamenter

Sandra bruker ikke medikamenter, kun vitaminer, et tilpasset kosthold og tilskudd av RNA. Hun har av og til en fot som er litt kranglete, men føler seg i fin form med lite smerter. Hun kan gå lange turer og har til og med vært på fjellturer. ‒ Det tar tid og tålmodighet og jobbe med seg selv på denne måten, men det viser at det er mulig å reversere sykdommen, sier Sandra.

 

– SE OGSÅ: Den moderne jeger: Jakten etter gode råvarer

 

 

Kelatterapi

https://no.wikipedia.org/wiki/Kelatterapi.

 

RNA

https://no.wikipedia.org/wiki/RNA

Les hele hennes historie i Helsemagasinet nr 6 i salg fra 31. august. https://www.vof.no/

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.