– Kosthold er grunnmuren, sier ernæringsterapeut Jens Veiersted om hva som er viktig for god helse. Han legger til at også andre faktorer som blant annet fordøyelse, stress og genetiske forhold spiller inn når man ønsker å optimalisere sin helsetilstand . I tillegg understreker han betydningen av å formidle sunne holdninger til vårt kosthold.

 (saken fortsetter under videoen)

Velg så godt du kan

Veiersted mener at holdninger til omgivelsene våre er utrolig viktig. – Folk som  er ute å reiser kan ha trøbbel med å finne optimal mat, sier han.  Hvis de er opptatt at det skal være sunt og ikke finner optimal mat, kan de ble helt fortvilet. Rådet hans er å velge det beste ut fra situasjonen og påpeker at det er viktig å kose seg med maten. Man kan bli syk av overdreven sunnhet mener han og refererer til faren for å utvikle ortoreksi.

 

– SE OGSÅ: Viktig med riktig fettsyrebalanse

 

Dr. Wasim Zahid, også kjent som Twitterlegen, mener det er viktig å finne en balanse i livet. – Man skal være opptatt av å ha en ålreit livsstil, men heller ikke sånn at det blir altoppslukende, sier han. Han kjenner selv folk som blir så oppslukt i å leve sunt at det gjennomsyrer hverdagen. – For det å kose seg, være sosial, være sammen med venner og ta seg en fest, det er også kjempeviktig for en god helse, avlsutter han.

 

 – SE OGSÅ: God livsstil kan forebygge hjertesykdom, men ikke la det bli altoppslukende

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.