Lege Håvard Bentsen gjør rede for sine funn fra sin forskning på den positive effekten av fettsyrer, vitamin E og C  for pasienter med schizofreni og relaterte psykoser. Studien er den største som er gjort med EPA (fettsyrer) hos pasienter med psykiske lidelser.

Håvard Bentsen har arbeidet med psykisk helsevern i en årrekke og har forsket på skadevirkninger av langtids medisinering, samt kosthold og ernæring i behandlingen av psykiske lidelser. I foredraget over, fra 2013, gjør han rede for sine funn fra sin forskning på den positive effekten av fettsyrer, vitamin E og C  for pasienter med schizofreni og relaterte psykoser.

Se også Bentsen snakke om sammenhengen mellom mangelen på fettsyrer som kan føre til ADHD-lingnende adferd hos barn i dette intervjuet fra Lab1 sitt symposium fra 2016.