Får barn i seg for mye tilsetningsstoffer?

Er et barn på 25 kg mer utsatt for å tippe over verdiene (FOTO: AdobeStock)

Overskrider vi akseptable verdier på tilsetningsstoffer og konserveringsmidler i mat? Er et barn på 25 kg mer utsatt for å tippe over verdiene enn en voksen på 75 kg? Vet vi om råvarer matprodusenter bruker ikke innholder mer tilsetningsstoffer enn merket på etiketten?

 

 

Eva Fjellstad, terapeut og forfatter av bøkene “Takk for maten?” og “Takk for maten!” har regnet ut hvor mye ett barn faktisk får i seg og kan overskride verdier satt. Verdiene er satt for å unngå helseproblemer, men som Eva påpeker i intervjuet over, er disse lett å overskride.

 

SE OGSÅ: Konserveringsmidler i mat kan drepe de gode tarmbakteriene våre

 

Takk for maten

Den første boka – den røde – dokumenterer bruk av sprøytemidler og konserveringsmidler, hva de gjør i og med kroppen og i hvilken utstrekning de finnes i ulik mat.

Bok nr. 2, den grønne, inneholder alt du kan gjøre for å få en god tarmhelse basert på forskningen til noen av verdens fremste tarm- og hjerneforskere i tillegg til 50 oppskrifter der det blir forklart hvorfor akkurat de ingrediensene er bra for tarmen.

 

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.