Men i følge ernæringsfysiolog og redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski, er bruk av vitaminer dessverre ikke en del av behandlingstilbudet i norsk helsevesen.

Han forteller i dette intervjuet med TV-Helse at C-vitamin er den viktigste antioksidanten i blodet. Den har effekt på alle virus, og i litt mindre grad også på bakterier.

– Men dosen må være stor nok for at den skal ha effekt, sier han og legger til at det helt siden tretti-tallet har blitt gjort en rekke studier med bruk av C-vitamin i behandling av både infeksjonssykdommer og kreft, men at ingenting av dette praktiseres eller er vurdert av norsk helsevesen som relevant.

– Helsevesenet er helt infiltrert i farmasøytisk industri, og det de lærer på legestudiet er farmakologisk behandling med syntetiske preparater.

En rekke leger i USA benytter høydose vitaminer i behandling av forskjellige sykdommer. «The Megavitamin Man» Andrew Saul sier i videoinnslaget at det kun er gammeldagse leger som i dag ikke ser viktigheten av ernæring i behandlingsøyemed.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.