Men i følge ernæringsfysiolog og redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski er bruk av vitaminer dessverre ikke en del av terapiarsenalet i Norsk Helsevesen, og de dosene som er tillatt å bruke er så små at de ikke har noen terapeutisk verdi.

Han forteller i dette intervjuet med TVHelse at C-vitamin er den viktigste antioksidanten i blodet. Den har effekt på alle virus, og i litt mindre grad også på bakterier.

– Men dosen må være stor nok for at den skal ha effekt, sier han og legger til at det helt siden tretti-tallet har blitt gjort en rekke studier med bruk av C-vitamin i behandling av både infeksjonssykdommer og kreft, men at ingenting av dette praktiseres eller er vurdert av Norges Helsevesen som relevant.

–Helsevesenet er helt infiltrert i farmasøytisk industri, og det de lærer på legestudiet er farmakologisk behandling med syntetiske preparater.

I USA benytter i dag en rekke leger høydose vitaminer i behandling av forskjellige sykdommer. The Megavitamin Man” dr. Andrew Saul sier i TV-innslaget at det kun er gammeldagse leger som i dag ikke bruker ernæring i behandlingsøyemed.

 

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.