FORSKNING. Glem statiner, en avokado om dagen kan holde det «dårlige» LDL kolesterol i sjakk. Etter fem uker, vil LDL-nivået være «betydelig» redusert, sier forskerne.

Dietten har blitt testet på en gruppe på 45 personer (21-70 år) som var overvektig eller sykelig overvektig og hadde forhøyet LDL. Dietten ble sammenlignet med to andre dietter med ulike fettprofiler uten avocado for å undersøke om det ble endringer i kolesterolnivåer.

LES OGSÅ: Høyt kolesterol? Medisin kan være unødvendig

Etter fem uker, var det avocadoen som utgjorde den største effekten på LDL kolesterol, og viste et betydelig lavere nivå, sier forskerne fra Pennsylvania State University, USA.

Frukten syntes å være målrettet mot LDL-partikler som hadde blitt oksidert, eller utsatt for oksygen, og disse er det som forårsaker oppbygging av plakk i arteriene, sier forskerne. Oksidasjon er en biologisk prosess som har vært forbundet med både hjertesykdom og kreft.

LES OGSÅ: Kolesterol er viktig for hjernen!

I tillegg til å holde kolesterol i sjakk er avokado full av sunne fettstoffer som karotenoider som også er bra for øyehelsen.

 


Kilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.