I Sverige er kolloidalt sølv blitt mer og mer populært. Men hva er det og har det noe effekt? Dette blir tatt opp i dokumentaren «Silverbibeln».

Denne filmen speiler løpet av hendelsene rundt det kontroversielle produktet kolloidalt sølv. Polariseringen er stor rundt dette: På den ene siden ser vi hvordan myndighetene arbeider imot det på ulike måter, mens på den andre siden, er det både professorer og leger som snakker om det. Hvem bør du tro?

Filmen har fulgt utviklingen rundt kolloidalt sølv iløpet av det siste året, hovedsakelig av Ion Silver, Sveriges største produsent av kolloidalt sølv. For å gi et bredere perspektiv, har det blitt filmet i seks forskjellige land. Fokuset er på bruken av kolloidalt sølv i Sverige. Er det en ren bløff eller et produkt som kan redde verden? Se dokumentaren her!

Hva er kolloidalt sølv?

Kolloidalt sølv er finpartiklet sølv som ligger i en væske, en kolloid. Det er som oftest fremstilt ved en elektrolytisk prosess. Sølv i denne formen har vært brukt innen medisin i lang tid. Tidligere ble ulike midler som inneholdt sølv brukt innvortes mot ulike infeksjoner. Denne bruken opphørte med utviklingen av moderne antibiotika etter andre verdenskrig.

Kolloidalt sølv har fra 1990-tallet blitt markedsført som en form for alternativ behandling, ofte under navnet sølvvann, for både innvortes og utvortes bruk, oftest som vidundermiddel mot alt fra forkjølelse til HIV og kreft.

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.