Fra i morgen klokken 12, er det ikke mulig å reise inn i Danmark som nå tar nok et alvorlig skritt i kampen mot spredning av Coronaviruset.  Grensekontrollen vil vare helt fram til 13 april.

Tekst;  Berit Kvifte

Ikke bli forbauset om du møter militært personell ved grenser inn til Danmark. Ei heller milelange køer ved grensen mellom Tyskland og Danmark. Justisminister, Nick Hækkerup, understreker at forbudet ikke skal gå utover den nødvendige importen til landet.  For andre gjelder regelen om at du må ha et lovlig formål med å komme inn i landet – for eksempel at du bor eller arbeider der.   Andre vil bli avvist.

LES OGSÅ: CORONAVIRUS: Dette bør du ha i hus

– Vi kommer også til å se stengning av flytrafikk, tog og fergeruter, sier landets justisminister Nick Hækkerup. Alle danske statsborgere blir frarådet å reise ut av landet.

Utenriksminister Jeppe Kofod opplyser at regjeringen er i tett dialog med reisebransjen for å kunne hente hjem dansker i utlandet.

Rikspolitisjef Thorkild Fogde beskriver det som en stor oppgave å stenge grensene.

– Heldigvis er vi hjulpet av at trafikkmengden er redusert, sier Fogde på pressekonferansen og la til at stengningen primært vil berøre Tyskland og Sverige, men også Norge.

Vi kommer gjennom dette!

– Vi befinner oss i en situasjon ingen av oss tidligere har prøvd, men jeg er sikker på at vi kommer gjennom det på en grei måte, sier statsminister Mette Fredriksen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Statsminister Mette Fredriksen «hermetiserte» i går kveld Danmark.

– Vi risikerer at alle tiltak som gjøres innenlands vil bli underminert dersom innreise fortsatt er lov.  Danmark er et av de hardest rammede landene i EU og som statsminister er jeg nødt til å velge en strategi jeg mener er den riktige ut i fra anbefalingene fra de danske myndigheter, sier statsminister Fredriksen på en pressekonferanse.

Norge etter?

FHI innrømmet fredag ettermiddag at de ikke lenger hadde kontrollen på spredningen av viruset.  Mørketallene kan være store.

Grensehandelen i Sverige går «som normalt».  Så også «svenskebåten» der det godt skal gjøres å holde en meters avstand.   Kielfergen er innstilt.

Når tar Norge ytterligere grep med å stenge grensene for inn- og utferdsel ?

 

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.