Hvetegress: Start dagen med næringsrik juicing

TV-Helse presenterer her en ny oppskrifts-serie med fokus på rene og næringsrike råvarer. “Tim og Amys Matbok” er en bok skrevet av Gro Raugland, som blant annet tar opp viktigheten til mat, samt en mange gode oppskrifter for store og små. I denne første episoden av “Tim & Amys Matbok” forteller Amy(10 år), hvordan vi kan starte dagen med en næringsrik og velsmakende juice-shot. Med seg på kjøkkenet idag har hun med seg venninne Linnea som begge viser oss hvor lett det er.

Hvetegress er en god kilde til næringsstoffer

Hvetegress brukes som terapeutisk mat og er en kraftig konsentrert væske av næringstoffer”” står det i boken til Gro. Hvetegress er noe vi kanskje ikke er så kjent med og bruker i det daglige kostholdet for mange av oss? Den er stappfull av næringstoffer, så den burde i alle fall det. 40 ml hvetegress juice(ca. 1 håndfull) tilsvarer ca 2 kg rå økologiske grønnsaker og inneholder blant annet hele spekteret med B-vitaminer. I tillegg er den rik og godt balansert med kalsium, fosfor, magnesium, natrium og kalium. Hvetegress er en god og fullstendig kilde til også å få i deg protein, samt alle de essensielle aminosyrene. Jeg spiser ikke vanligvis gress, men hvetegress er veldig god å ha i juicen fordi den er så næringsrik forteller Amy oss.

Også med den kraftige avgiftningsfunksjonen hvetegress besitter, renser den også kroppen for miljøgifter og andre giftstoffer som kan være lagret i kroppen.

Lyst å juice? Under finner du oppskrift på en knakende god start på dagen. Oppskriften er inspirert av Christian Daling.

Hvetegress juice (FOTO: Gro Raugland)

Hvetegress Juice oppskrift

INGREDIENSER:

1 håndfull hvetegress gir ca 40 ml

  • 1 håndfull spirer og hvetegress
  • 1/2 agurk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 sitron
  • 1/2 lime
  • 2,5 cm ingefær
  • 1 eple

FREMGANGSMÅTE:

Ha alt i juiceren og drikk den med en gang. Juicen inneholder mest næringsstoffer når den er nypresset.

TIPS:

Bruk gjerne en håndfull spirer og hvetegress i de fleste juicer.

Bland en dagsdose FOS med litt vann i glassene før du har i juicen.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.