Lege Geir Flatabø var i sommer i Brasil for å lære om Coimbra-protokollen som er en behandling med til dels svært høye doser D-vitamin.

– Ved mange ulike kroniske og autoimmune sykdommer finner man lave D-vitamin nivåer hos pasientene, sier lege Geir Flatabø. Det blir beskrevet som D-vitaminmangel eller insuffisiens forklarer han. Det kan også forklares med D-vitamin resistens som henviser til Marshall-protokollen, at D-vitaminet ikke fungerer som det skal i kroppen.

 

 

Immunforsvar på «bærtur»

D-vitamin viser seg å ha viktig og nødvendige egenskaper når det kommer til immunforsvaret. D-vitamin reseptorer kalles VDR. – Ved sykdom, som for eksempel HIV og tuberkulose, blir disse reseptorene blokkert og hemmer immunforsvaret, forklarer Flatabø. Han mener at det ikke er urimelig å tenke seg at hvis man tilfører mer D-vitamin, vil man kunne overvinne denne blokkeringen. – Samtidig som man fjerner medikamenter som demper immunforsvaret fordi de blir unødvendige, forklarer han videre. I sommer ble Flatabø invitert til Sãn Paulo av professor i nevrologi Cicero Coimbra. Der ble han sertifisert i Coimbra protokollen som er behandling med svært høye doser D-vitamin.

 

LES OGSÅ: Beskytter et høyt D-vitamin nivå mot kronisk betennelse?

 

Cicero Coimbra er lege og professor med doktorgrad i nevrologi. Han er professor ved Federal University of Sãn Paulo i Brasil. Fra 2002 har han utviklet en klinisk behandlingsprotokoll for autoimmune sykdommer ved å tilføre D-vitamin for å få et høyere nivå i kroppen. – D-vitamin har gifteffekter i store menger så en slik behandling må alltid gjennomføres med en kvalifisert lege, påpeker Flatabø. Utover dette er Flatabø veldig spent på resultatene av å benytte denne protokollen på blant andre autistiske  barn og voksne.

Fordi dette er snakk om et billig kosttilskudd, som vil konkurrere med dyre medisiner, har Coimbra opplevd over lengre tid at kunnskapen og erfaringen hans blir forsøkt sabotert av farmasøytisk industri og deres fanebærere. Men fordi resultatene, særlig ved Multippel Sklerose (MS), er så overveldende positive, med mer enn 90% positiv respons, er han overbevist om at pasienter vil passe på at ingen kommer og stopper denne behandlingsmuligheten, slik en ser tendenser til for rimelige ikke-medikamentelle behandlingsmetoder. Hans behandling har ikke vært i bruk lenge nok til å si noe sikkert om langtidsresultater, så han vil ikke hevde at behandlinga kurerer autoimmune sykdommer.

Flatabø har lang erfaring med sykdommer som tradisjonelt sett ikke tilhører «autoimmun sekken» slik som Autisme og RSD (Refleks Sympaticus Dystrofi  / kompleks regionalt smertesyndrom) og forklarer det med at nyere studier påviser antistoff forenlig med autoimmun aktivitet.   Aktiv hypertyreose unngår han å behandle, fordi risikoen for negative bivirkninger er for stor.

 

Les mer om Coimbra-protokollen her!

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.