Cannabis kan lindre demens, alzheimers, kreft, MS og tourettes

Det er i økende grad akseptert at cannabis kan anvendes for å behandle kroniske og alvorlige sykdommer. Svenske Illustrerad Vetenskap skriver i siste nummer om hvordan sykdommer som demens, Alzheimers, kreft, multippel sklerose og Tourettes syndrom kan behandles med cannabispreparater. Nå vil den farmasøytiske industrien utvikle nye medisiner.


Cannabisplanten omfatter de aktive ingredienser THC (tetrahydrocannabinol) og CBD(cannabidiol) i tillegg til omtrent hundre andre kjemiske stoffer. Forskjellen på disse to er at THC har psykoaktive egenskaper og CBD ikke. ‒ Nå ønsker vi i bransjen å syntetisere cannabisplantens helende egenskaper som THC-molekylet uten uønskede bivirkninger som psykose og overspising, skriver Illustrerad Vetenskap.

 

Cannabis kan lindre demens og Alzheimers

I henhold til en etablert oppfatning, utvikles demens og Alzheimers sykdom ved at proteinet beta-amyloid klumper seg sammen i cellene og danner plakk, som igjen fører til uopprettelig betennelse. Nye funn tyder på at betennelse i stedet er et resultat av infeksjon og at proteinets plakkdannelse ikke er årsaken.

Uansett hvilken teori man støtter seg til viser tester at THC kan helbrede hjernecellene til de som lider av Alzheimers og at når hjernecellene påvirkes av demens kan THC begynne å løse opp plakket samtidig som betennelsen i cellene trekker seg tilbake.

 

 – Les mer: Cannabinoids remove plaque-forming Alzheimer’s proteins from brain cells

 

Kreft

Kreftpasienter som får kjemoterapi lider ofte av kvalme og oppkast, cannabis lindrer disse bivirkningene. Illustrerad Vetenskap skriver at det ikke er nok vitenskapelig bevis for at stoffet THC har en direkte effekt på kreften selv, men oppfatningen endrer seg raskt i takt med flere og flere positive erfaringer med cannabis-behandling.
En tydelig effekt er at THC lindrer smerte og gir kreftpasienter appetitten tilbake. Det hjelper pasienter til å gjenvinne styrke og til å få i seg de nødvendige næringsstoffene slik at kroppens immunsystem bidrar til å bekjempe kreften

 

– Les mer: Narrative review of the safety and efficacy of marijuana for the treatment of commonly state-approved medical and psychiatric disorder

 

Illustrerad Vetenskap tror derfor at en kombinasjon av kjemoterapi og medisinsk cannabis kan være den mest effektive behandlingen for kreft.

 

Multippel sklerose (MS)

Mennesker rammet av MS lider av muskelstivhet, kramper og smerter når nervesystemet brytes ned. Sykdommen er i prinsippet ansett som kronisk og uhelbredelig av den etablerte medisin. Munnsprayen Sativex inneholder THC og cannabidiol og er et godkjent preparat. Sativex bremser MS utvikling, gir bedre bevegelighet og reduserer degradering av nerver.

Derfor er oppfatningen at Sativex kan fungere som et «sykdomsmodifiserende medikament.»

Les mer om medisinsk cannabis i Norge her.

 

– LES OGSÅ: Lite sol øker forekomsten av MS og diabetes?

 

 

Tekst: Torbjörn Sassersson («Cannabis kan lindra demens, cancer, MS och tourettes«) | Oversetting: Birthe Storaker

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Hei. det er oppmuntrende og se sannheten på trykk. Jeg har et nettsted der jeg har ytterligere dok. på de samme sykdommene og mye mer enn det. Jeg er også medisinsk cannabisbruker mot sykdommen PTSD. Etter diagnose i 2010 har jeg lest meg opp etter de trådene jeg selv kjenner meg igjen i. Sykdommen er ekstrem og nådeløs og dødelig ( i beste fall ). Kroppen er nådeløs i sine signaler. Den vil ha fred og ro. Men det er vanskelig å oppnå her i landet. Medisinen retter opp reseptorvirksomheten og får tankene over på noe annet. Det er helt avgjørende for mange med PTSD. Skrekkscenarioet er fastlåste komplikasjoner. Jeg har prøvd det aller meste av medisiner og det eksisterer ikke noe som er i nærheten engang. Helt unikt. Guds gave til menneskene. Det finnes ingen andre forklaringer på denne planten. KRF Har kriminalisert planten som nå viser seg tydeligere og tydeligere fra all forskning som kommer fra alle verdens kanter. at den er skapt for menneskene. Jesus og halvparten av disiplene brukte cannabis. De brukte en salvingsolje som inneholdt kaneh-bosem som er Gresk og er cannabis. Andre Mosebok kapittel 30. Amerikanske krigsveteraner ( 8 mill. Med PTSD.) Får i disse dager sin «Medisinske oppreisning» fra delstatene. De ble ikke godkjent fra begynnelsen av til det de kaller oljeprogrammet..De godkjenner og inkluderer PTSD: pasienter i oljeprogrammet. Avstemningene i under husene viser 145 for.. og 7 i mot. osv. Les mer om medisinsk cannabis se Røvernytt. Gå til: http://www.roovernytt17.com Eller google roovernytt17 Del videre. lykke til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.