TV-helse har funnet fram fra sitt store arkiv et intervju fra 2011. Finn Bjelke, kjent som blant annet  radioprogramleder, intervjuer i dette innslaget medisinsk forsker Per Brandtzæg om allergier.

 

Per Brandtzæg jobbet i en årrekke som  medisinsk forsker med stor internasjonal anerkjennelse, intill hans bortgang i 2016. Han var professor i medisin og tilknyttet Institutt for patologi ved Universitetet i Oslo, og Rikshospitalet. Han var en av Norges mest siterte forskere.

Brandtzæg viet seg særlig til forskning på infeksjonsforsvar og immunpatologi. Han forsket særlig på immunsystemets funksjon i slimhinnene og hvordan immunsystemet bekjemper sykdommer i luftveier og tarm, og hva svikt i systemet fører til av sykdom. I 1974 oppdaget han nye mekanismer for hvordan antistoffer kunne passere gjennom kroppsvev, og disse oppdagelsene har hatt stor medisinsk betydning i tiårene som fulgte.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.