Sammen med svenskene har britene inntil i dag hatt en «laid-back» holding til coronasmitten som herjer i hele Europa.  Men, i kveld tok en hardt presset Boris grep under en pressekonferanse i Downing Street.

Tekst: Berit Kvifte

Boris Johnson anmodet mandag kveld britene om å om å jobbe hjemmefra, holde seg vekk fra puber, klubber, restauranter, kinoer samt å stoppe all unødvendig sosial kontakt i 12 uker.

– Forrige uke sa vi at de med symptomer som feber og hoste skulle holde seg hjemme et par uker. Fra i morgen må vi gå lengre, sa Johnson på pressekonferansen mandag kveld.

LES OGSÅ: Vil sjokksmitte svenskene!

Stort press

Storbritannias statsminister Boris Johnson har vært under et voldsomt press de seneste ukene. Landet har vakt stor oppsikt fordi de lenge har valgt å ikke innføre spesielle tiltak i kampen mot coronaviruset. Men, fra i morgen av endrer hverdagen seg for britene også. I husholdninger der en person har vist symptomer på coronasmitte, skal hele husstanden rett i isolasjon.

Engelske eksperter sier at Storbritannias utbrudd er i ferd med å gå inn i en fase med rask opptrapping.  Ifølge Patrick Vallance, vitenskapelig rådgiver for den britiske regjeringen, ser det ut som Storbritannia nærmer seg «rask vekst-fase» på smittekurven. Det betyr at antall tilfeller forventes å dobles over fem dager. Søndag kveld var det registrert 1372 tilfeller i Storbritannia og 35 dødsfall.

– Det er riktig å foreta seg noe nå. Vi mener tiltakene og anmodningene kan roe ned spredningen av sykdommen, sa Johnson på pressekonferansen.

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.