…..Ja det får vi vite fredag 5. april når stortingsmeldingen om folkehelsepolitikken legges frem.

Åse Michaelsen, (Frp) eldre- og folkehelseminister, ba i fjor om innspill til den nye Folkehelsemeldingen som var under utarbeidelse. Meldingen legges frem på fredag.

Det ble sendt inn mange innspill fra ulike personer og organisasjoner. Uvisst av hvilken grunn ble innspillene fjernet fra siden regjeringen.no, der de var lagt ut, kan vi lese på Einar Flydal sin blogg.

Man kan altså ikke lenger sjekke ut i hvilken grad de innspill som er kommet, og som man ba om, er gjenspeilet i meldingen.

185 av innspillene handlet om helseplager fra elektromagnetisk stråling – fra AMS/smartmålere, WiFi i skolen eller fra naboer og på offentlige steder, fra mobilmaster og mobiltelefoner. Det er at slik stråling nå er et av klodens – og folkehelsens – mest alvorlige problemer.

Eldre og folkehelseministeren ønsker å se helheten i det forebyggende helsearbeidet og beskriver folkehelse som en rød tråd gjennom hele livet. Innspillene om helseplager fra elektromagnetisk stråling bør derfor tas hensyn til i den nye meldingen.

– Forebygging, holdninger og hvordan man lever sine liv får konsekvenser. I mange tilfeller kommer ikke disse konsekvensene før en blir litt eldre, sier hun.

Meldingen legges frem fredag 5. april. Det blir spennende å se hva den inneholder.

 

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/eldre–og-folkehelseminister-ase-michaelsen-legg-fram-folkehelsemeldinga/id2639152/

https://einarflydal.com/2019/03/25/hvorfor-er-185-innspill-til-folkehelsemeldingen-fjernet/

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2018/01/18/ny-minister-i-helse–og-omsorgsdepartementet/

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.