4 råd til en ny og bedre privatøkonomi og livskvalitet

Bedre privatøkonomi. Bilde: Sajjad Hussain M. Lisens: Burst.com
Bedre privatøkonomi. Bilde: Sajjad Hussain M. Lisens: Burst.com

BEDRE PRIVATEKNØMI. Det er alltid en god idé å rydde opp i økonomien, ikke bare for økonomiens skyld, men også for helsas skyld. For det er ingen tvil om at god økonomi gir mindre økonomiske bekymringer og stress. 

Men det er ikke alltid det mest spennende i verden, og det er grunnen til at mange av oss trenger et lite dytt eller en mulighet til å komme i gang. Og her på siden får den en etterlengtet dytt, og vi gir deg fem gode råd for å få en bedre økonomi. Og ikke minst en god helse!

Nummer 1: Hold rede på faste inntekter og utgifter

Den raskeste måten å få en økonomisk oversikt er å kontrollere hva som kommer inn og ut av kontoen din. Du kan ikke forutsi alt, men det er alltid noen faste inntekter og utgifter å ta utgangspunkt.

Inntekt er for eksempel lønnen din, studielån osv. Utgifter er ting som husleie, strøm, forsikring, telefonabonnement, strømmetjenester osv. Hvis du syns det er for lite som kommer inn på kontoen, så kan du alltids overveie å investere litt om måneden. Du behøver ikke å satse mange pengene, noe du kan lese mer om på aksjebloggen.

Nummer 2: Lag et matbudsjett

Hvor mye skal et matbudsjett være på? Det kommer an på hvor mye du spiser, om du bare kjøper økologisk, om du kjøper mye kjøtt, kjøper mye søtsaker og brus osv. Og selvfølgelig kommer det an på hvor mange som skal mettes. Et godt utgangspunkt kan være 1.500 kroner per voksen og 1.000 kroner per barn i måneden.

Nummer 3: Hold oversikt over hvor mye du har igjen hver måned og fordel det

Når du har mestret de faste utgiftene og matbudsjettet ditt, vil du vite hvor mye du har igjen til å » leke med ». Vi trenger alle nye klær innimellom, vi må også klippes, ha litt kremer, sjampo og tannkrem, osv. Alle tingene må være plass. Bortsett fra det, bør det også være rom for moro og utskeielser – byturer, kinoturer, helgeturer osv …

Hvordan skal pengene dine fordeles? Tenk på hvordan du brukte pengene dine i fjor. Det kan være en god indikator på hvor du kan plassere mesteparten av pengene dine.

Nummer 4: Reduser unødvendige faste utgifter

Kontroller utgiftene dine, og sjekk for eksempel:

  • TV-abonnement: Benytter du bare strømmetjenester, men betaler du for en TV-pakke?
  • Telefon: Kan du bytte til et billigere abonnement? Det kan du nesten alltid gjøre.
  • Strømming: Har du 5 strømmetjenester, men bruker du bare 1? Avmeld de andre. Du kan ALLTID registrere deg igjen hvis du angrer.
  • Fitness: Trener du mye? Hvis ja, så bare behold det! Men hvis du bare bruker det litt, så kan du kanskje registrere deg hos et billigere treningssenter? Eller kanskje du bare kunne sykle og løpe litt i stedet for?

Ekstern skribent

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.