Tim ble diagnosert med barneautisme og ADHD ved Glenne regionale senter for autisme som 6-åring. I Norge idag er det ikke noe anerkjent behandlingsform for autisme, og Tim ble bare verre og verre. Nå er Tim 12 år, går i 6. klasse og lever som alle andre gutter på hans alder. Denne positive utviklingen skyldes blant annet endring i kosthold, vitamintilskudd og genetisk bypass.

Det var ikke mye tilbud om behandling da Tim fikk diagnosen autisme og ADHD, han ble satt på medisinen Ritalin. Dette endret Tims væremåte slik at han ble lettere for voksne å håndtere. Han ble roligere, men samtidig fikk han en spontanoppførsel og ble tynn og underernært. Dette skremte moren hans, Gro, som valgte å stanse behandlingen med Ritalin. Gro ønsket å utrede tarmen til Tim, men hun sier dette var vanskelig å få gjennomført fordi han allerede var diagnosert med autisme.

 

LES OGSÅ: Psykiatri er ikke bare psyke

 

Etter mye om og men fikk Gro til slutt tatt de nødvendige prøver av Tim, som hun idag kaller Tim-modellen. Dette er blant annet blodprøver, avføringsprøver og genprøver som kan avdekke årsakene bak symptomene og ikke bare demping av dem. I tett oppfølging fra Funksjonell Medisinsk Senter har Gro funnet frem til en behandling som fikk Tim til å fungere normalt.  Fra å måtte trenge assistanse til daglige gjøremål klarer nå Tim å ta vare på seg selv i hverdagen.  – Alle de sosialpedagogiske tiltakene jeg satte igang rundt Tim oppretthold kanskje en viss kommunikasjon, men han ble ikke frisk av dette , avslutter Gro.

I mini-dokumentaren over møter du Tim, moren Gro, søsteren Amy og bestevennen Sebastian som alle deler sine tanker om Tim før og nå. Gro har også skrevet bok om Tim og hans utvikling som du finner her!

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.