Vitamin B-3 og Vitamin C kan helbrede mange tilfeller av schizofreni. På grunn av at den terapeutiske bruken av vitaminer ikke kan patenteres blir den oversett av psykiatere.

Det er vitenskapelig bevist at vitamin B-3 er effektivt mot psykose, og likevel har ikke den medisinske profesjon godkjent det som behandling.

Vitamin B-3, også kalt niacin og niacinamide, er et viktig vannløselig vitamin som finnes i mange vanlige matvarer blant annet i visse typer kjøtt og innmat, tunfisk, frø og sopp. Niacin er en del av vitamin B-kompleks, sammen med andre B-vitaminer som Vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin) med flere.

Vitamin B-3 er vanligvis medisinsk referert til som niacin. Niacin har blitt studert inngående og viser positive resultater på behandling av et bredt spekter av mange vanlig helseproblemer, spesielt ved høy dosering ved psykiske lidelser.

 

 LES OGSÅ: Ingen tvil om at kosthold påvirker hjernen

 

I intervjuet nedenfor forteller Andrew Saul om blant annet behandling med niacin av en 12 år gammel gutt. Han var utagerende med ADHD og gikk fra å være psykotisk og en fare for sin egen familie, til å få et vanlig funksjonsnivå etter behandling med niacin. Han fikk en merkbar positiv endring og er nå student på college. Dag Viljen Poleszynski forteller om forskningen til psykiateren Abram Hoffer, som i et halvt århundre har behandlet tusenvis av psykisk syke mennesker til å bli friske med blant annet niacin.

(Filmen har norske undertekster som kan slåes på i avspilleren)

I tillegg er niacin et viktig vitamin for å opprettholde et sunt hjerte-karsystem og metabolisme, spesielt for å balansere kolesterolnivået i blodet. I tillegg hjelper niacin hjernens funksjon og bidrar til vedlikehold av sunn hud. Ved høye doser kan det oppstå noen bivirkninger. De vanligste er hodepine, svimmelhet og lavt blodtrykk.

I disse matvarene finner du mest Vitamin B3:

 1. Okselever
 2. Kyllingbryst
 3. Tunfisk
 4. Solsikkefrø
 5. Gressforet oksekjøtt
 6. Lammekjøtt
 7. Laks
 8. Grønne erter
 9. Sardiner
 10. Kalkun
 11. Sopp
 12. Tahini

 

 

Referanser:

 


Først publisert 22.02.2017

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.