Vi har glemt basale folkemedisinske metoder, sier professor emeritus Tore Midtvedt. Gammel kunnskap for å balansere ut tarmflora var å hive i seg en suppe med avføring.

 

Soldater spiste kamelbæsj

Under 2. verdenskrig var det hundrevis av tyske soldater som mistet livet på grunn av smitte av blant annet dysenteri (akutt diarésykdom). Soldater utplassert i Afrika falt som fluer og legene skjønte ikke hvorfor, før de så hva lokalbefolkningen gjorde. Ved sykdom plukket de lokale opp kamelavføringen og gomlet i seg. Det ble senere laget piller til soldatene så de slapp og slurpe i seg en «drittsuppe».

I sine mange år med forskning på tarmbakterier er et viktig funn at tarmbakteriene jobber sammen i ett økosystem, forteller Midtvedt til TV-Helse. Avføring har fungert effektivt siden man får i seg hele økosystemet. En av utfordingene til Midtvedt har blant annet vært å kunne dyrke bakterieartene separat, for å skille ut og identifisere tarmbakterienes egenskaper.

 

SE OGSÅ: Er bakterier smartere enn oss?

 

Tarmforsker mottar St. Olavs Orden

Denne uken fikk spesialist i medisinsk mikrobiologi og professor emeritus ved Karolinska Insitut i Stockholm, Tore Midtvedt, utdelt St. Olavs Orden for sitt arbeid innen tarmhelse.

Professoren er en viktig brikke i et forskningsmiljø som i årevis har engasjert seg i faglige diskusjoner om blant annet tarmbakterier. Den viktigste artikkelen i sitt liv publiserte han allerede i 1967 og het Tarmfloraens fysiologiske betydning. Han har viet livet til iherdig forskning på de forskjellige bakteriene og deres egenskaper. Les mer her.

 

Kilde:

https://www.warhistoryonline.com/featured/german-soldiers-eat-poop.html

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.