«Rainman» og «Hva er det med Gilbert Grape?» er ofte de filmene folk kjenner til når det kommer til autisme på film og TV. Foruten «Tangerudbakken» er vi heller ikke kjent med så mange TV-serier eller filmer som tar opp tematikken i en eller annen form. Her er fem forslag til hva du kan se som omhandler autisme-spekteret.

 

SE OGSÅ PÅ TV-HELSE: Fri fra autismesymptomer – en suksesshistorie!

 

1. HBO Nordic

On Tour With Asperger´s Are Us

En dokumentarserie i seks deler som følger den første komigjengen kun bestående av autister, på deres første USA-turné. De fire komikerne skal reise rundt i en gammel bobil på randen av havari i seks uker, og teste sin forståelse for vennskap, komedie og forgassere.

2. Netflix

Atypical

Sam, en 18-åring i autismespektret, bestemmer seg for å finne en kjæreste, en reise som setter Sams mor på sin egen livsskiftende vei, ettersom sønnen hennes søker mer uavhengighet.

3. TV2 Sumo

The Good Doctor

En ung autistisk kirurg med ekstraordinære egenskaper rekrutteres til kirurgisk barneavdeling ved et prestisjefylt sykehus. Men problemstillingen kommer for dagen: Kan en person uten evne til å relatere seg til andre mennesker redde menneskeliv?

4. Youtube og vimeo

Wizard Mode

I Pinball er det ingen større belønning enn «Wizard Mode» – et skjult nivå som bare er låst opp når en spiller fullfører en serie lynraske utfordringer. Robert Emilio Gagno har dedikert mesteparten av sitt liv til å mestre Wizard Mode, og er nå en av de beste pinballspillerne i verden. Han har også autisme.

5. DVD

The A Word

BBC drama om en familie som tilpasser seg livet med sin autistiske sønn. Først er Alison og Paul Hughes (Morven Christie og Lee Ingleby) i fornektelse om den uvanlige atferden som deres fem år gamle sønn Joe (Max Vento) viser. Men hans bestefar Maurice (Christopher Eccleston) tvinger paret til å konfrontere virkeligheten når han oppdager at Joe har autisme.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.