Har du julekalenderen klar til i morgen? Hva med den tradisjonelle appelsinen med nellikspiker? Nellik er et krydder, men hva betegner man som urt og hva er krydder?

Nå når julen nærmer seg er det også en rekke urter som får større plass i norske hjem med all den gode maten vi spiser iløpet av desember. Dill, gressløk og persille krydrer den mørke tilværelsen nå i vinterhalvåret. Men hva er hva på matbordet? Har ordet urt samme betydning for deg som hos andre? Lege og urte-entusiast Geir Flatabø forteller ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen i denne episoden av «Urter & Planter» hva man betegner som urt og krydder.

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.